Цюрих е европейският град, който има най-добър публичен транспорт, но

...
Цюрих е европейският град, който има най-добър публичен транспорт, но
Коментари Харесай

Европейските градове, в които публичният транспорт излиза най-скъпо

Цюрих е европейският град, който има най-хубав обществен превоз, само че и вторият най-скъп на Стария континент. Това демонстрира новото издание на показателя Sustainable Cities Mobility на основаната в Амстердам консултантска организация Arcadis.

По отношение на достъпността на превоза, най-висока е неговата цена в различен швейцарски град - Женева . Там разноските за използването му се равняват на цели 83,3% от междинния приход на живеещите в него.

В класацията третият най-скъп град в Европа в това отношение е Копенхаген , следван от Прага, Милано, Рим и Брюксел. От друга страна най-достъпен е превозът в Дъблин и Атина , където разноските за него са неповече от 30 на 100 от приходите на човек.

 Снимка 322215
Източник:

 Снимка 322216
Източник:

 Снимка 322217
Източник:

От Arcadais по този симптом са сравнили 32 огромни града на континента, като във връзка с цената на тези услуги няма данни за два от тях - Лондон и Истанбул.

Ако става въпрос като цяло за качеството и стабилността на обществения превоз след Цюрих в топ 10 влизат още Париж, Прага, Виена, Лондон и Стокхолм.

 Снимка 322218
Източник:

Най-големият град в Швейцария е на второ място в целия свят по този индикатор, като пред него е единствено Хонконг. Освен европейските мегаполиси измежду местата с най-хубав превоз са Сеул и Сингапур.

 Снимка 322219
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР