Цялото ръководство на Руската федерация по лека атлетика подаде оставка.

...
Цялото ръководство на Руската федерация по лека атлетика подаде оставка.
Коментари Харесай

Ръководството на руската атлетика подаде оставка в разгара на нов скандал

Цялото управление на Руската федерация по лека атлетика подаде оставка. Решението е взето след среща с министъра на спорта Олег Матицин.

От федерацията се обосноваха с неуспеха си да се оправят с провокациите, зародили по време на допинг абсурда, разрастващ се в последните години. Руските спортисти са със възбрана за присъединяване в надпревари, а организацията е отстранена от интернационалната федерация (IAAF) от 2015 година, като от няколко месеца рецесията се задълбочи.

През ноември тогавашният ръководител на съветската федерация Дмитрий Шляхтин се оказа в листата със седем души, против които са взети ограничения поради възпрепятстване на следствие за потребление на подправени документи.

Ръководството на Руската федерация по лека атлетика предава пълномощията си на работна група в границите на Руския олимпийски комитет.

" Бордът взе значимо и вярно решение да подаде оставка. Ясно е, че рецесията в съветската атлетика продължава към този момент пет години и това е прекомерно дълго време ", съобщи Матицин.

Русия беше изключена от огромните интернационалните надпревари за четири години след решение на изпълнителния комитет на Световната антидопингова организация (WADA) през декември. Страната апелира и чака решението на Спортния трибунал.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (299)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР