Цялото ръководство на "Булгаргаз" бе освободено днес по овреме на

...
Цялото ръководство на "Булгаргаз" бе освободено днес по овреме на
Коментари Харесай

Смениха цялото ръководство на Булгаргаз

Цялото управление на "Булгаргаз " бе освободено през днешния ден по отрано на съвещание на Българския енергиен холдинг, извършено през днешния ден, заяви zashtoto. com.

Информацията беше доказана пред Dir. bg от източници, близки до сдружението.

Единствената точка в дневния ред на съвещанието, почнало в 17, 30 часа в петък, е била освобождение на Съвета на шефовете на "Булгаргаз ". Час по-късно, в 18, 30 часа, е определено и ново управлението на сдружението, излиза наяве от протокол от събранието, с който интернет изданието разполага.

За ръководител на новия 5-членен ръб на шефовете на публичния газов снабдител е определен Иван Топчийски, а за изпълнителен член на Съвета на шефовете - Людмил Йоцов.

В борда на сдружението влизат и Антон Адамов, Стефан Войнов и Анжела Славова.


За промяна на управлението на "Булгаргаз " се приказва в последно време все по-често, като се акцентират разнообразни претекстове. В сдружението на инспекции влязоха ДАНС и Министерство на вътрешните работи.

Само преди няколко дни, по отношение на понижените доставки от Азербайджан, енергийният министър Александър Николов съобщи, че аргументите са открити и принципалът би трябвало да реши...

"Булгаргаз " бе упрекнат от министрите на енергетиката и на финансите, че е изнасял на ниска цена газ от хранилището в Чирен и го продавал на газовите тържища. По време на съвещание на парламентарните комисии по енергетика и финанси наскоро финансовият министър Асен Василев съобщи, че се прави инспекция за какво "Булгаргаз " черпи газ от Чирен на по-ниски цени и го продава в чужбина, вместо да го продава на ниски цени в България и на "Топлофикация София ".

Твърдението бе отхвърлено от Николай Павлов, към този момент някогашен началник на газовото сдружение. "Истината е, че "Булгаргаз " не изнася газ за Румъния ", сподели той.

Преди десетина дни Николай Павлов съобщи, че текат инспекции от няколко седмици. Задават въпроси и желаят да им се дават съответните документи. Това, което се стовари върху "Булгаргаз " е в действителност шокиращо, сподели той.

На други обвинявания, че е допустимо "Булгаргаз " да не е желала да внася цялото контрактувано количество азерски газ, Павлов съобщи пред Bulgaria On Air на 9 януари, че от сдружението "съгласно контракта, "Булгаргаз " има право да получи азерски газ по газопровода IGB - газовата връзка с Гърция. В момента виждаме, че газопроводът не е построен и ние не можем да получаваме договорните количества.

В коментар за газовите доставки от Азербайджан, визитата и извършените срещи с представители на компанията снабдител, министърът сподели, че се извършват уговорките по поетите от азерската страна задължения, поради измененията по контракта.

"Установили сме това, за което бяхме. Нямаше представител на "Булгаргаз " с нас на срещата ", сподели Николов. "По-малко количества взема ( "Булгаргаз "), в сравнение с може да получава ", сподели той. В отговор на въпрос "Защо не се взема максимума? " министърът отхвърли да разяснява, в това число и изказванията на "Булгаргаз ", защото "се вадят от подтекста и се интерпретират по комфортен метод, което е меко казано необичайно ".

"Да, създали сме съответните инспекции и сме открили какви са аргументите и за какво, оттова нататък "Булгаргаз " има принципал, знаете, че текат инспекции и при тях, тъй че те ще открият това, което се е случило обратно във времето, допускам ", разяснява Николов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР