Цялото население на Газа изпитва сериозни нива на остра продоволствена

...
Цялото население на Газа изпитва сериозни нива на остра продоволствена
Коментари Харесай

Блинкен: 100% от населението на Газа изпитва остра хранителна несигурност

Цялото население на Газа изпитва „ съществени равнища на остра продоволствена неустановеност “, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, наблягайки неотложната нужда от увеличение на доставките на филантропична помощ на палестинската територия.


„ 100% от популацията в Газа се намира в тежки равнища на остра продоволствена неустановеност за първи път “, сподели Блинкен на конференция във Филипините, където той е на публично посещаване, съобщи Агенция Франс Прес.

Забележките на Блинкен пристигнаха в навечерието на завръщането му в Близкия изток, този път в Саудитска Арабия и Египет, с цел да обсъдят напъните за обезпечаване на преустановяване на огъня в Газа и увеличение на доставките на помощ.

Според Организация на обединените нации половината поданици на Газа изпитват " пагубен " апетит, като се чака гладът да удари северната част на територията до месец май, в случай че няма незабавна интервенция.

Мартин Грифитс, филантропичният началник на Организация на обединените нации, прикани Израел да разреши неограничена помощ в обсадената палестинска територия, като сподели, че " няма време за губене ".

Най-кървавата война в Газа избухна, откакто Хамас предприе невиждана офанзива против Израел на 7 октомври. Израел отговори с безмилостна бомбардировка и наземна атака в ръководената от Хамас палестинска територия.

Тъй като филантропичните организации оповестяват за големи компликации при приемане на достъп до Газа, изключително на север, Организация на обединените нации предизвестява от седмици, че се задава апетит.

Партньорството за интегрирана фаза на подредба на хранителната сигурност (IPC) уточни, че макар че техническите критерии за апетит към момента не са изпълнени, „ всички доказателства сочат доста ускорение на смъртните случаи и недохранването “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР