Цялата тази сага с напрежението в държавното обвинение е доста

...
Цялата тази сага с напрежението в държавното обвинение е доста
Коментари Харесай

Бивш шеф на разузнаването: Наблюдаваме разхвърляне на мръсно бельо на мегдана на прокуратурата

Цялата тази сага с напрежението в държавното обвиняване е много срамна и обидна за жителите, тъй като е разхвърляне на кирливи ризи и мръсно долни дрехи на площада. Това съобщи някогашният шеф на Националната разследваща работа ген. Димо Гяуров пред БиТиВи. Той не знае кой е режисьорът на аудиовизуалните постановки.

Той изясни, че записите на основния прокурор не са специфични разследващи средства, само че оттук насетне може единствено да се гадае по какъв начин са направени записите. И Конституцията, и законите на страната не позволяват без нечие съгласи да бъде записван или подслушван, само че сякаш тук казусът не е подобен, сподели Гяуров. За него е забавно да узнае кой е Мечо Пух и кой стои откъм гърба.

От изнесеното от Иван Гешев става очевидно, че прокуратурата е „ изрично овладяна “, а самият Гешев някак си показва, че до момента е бил част от овладяната прокуратура, посочи Димо Гяуров. Този магистрат, който е направил записа с основния прокурор би трябвало незабавно да бъде изпъден от правосъдната система, добави Гяуров.

„ Необходима е конституционна промяна в правосъдната система “, настоя той и добави, че актуалният Висш съдебен съвет не може да остане в настоящия си тип. Той счита, че в идващите 10 дни Висш съдебен съвет може да си свърши работата и да в профил основния прокурор.

Димо Гяуров не има вяра следствието на гърмежа против основния прокурор да стигна до каквото и да било разобличаване и ще остане неуточнен за публиката. Ако има ориентиран гърмеж би трябвало да има средство за ориентиране на гърмежа. Според Гяуров гърмежът е бил подложен по този начин, че да не провокира никакви последствия.

За сделката сред ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ за ротационен министър председател за 18 месеца, Димо Гяуров разяснява, че първата и втората политическа мощ са намерили общ избавителен пояс, само че има прекалено много въпроси. Не е допустимо двете обединения да бъдат сътрудници и на локалните избори, тъй че има капацитет за вероятни спорове и напрежение.

Димо Гяуров поздрави водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който направил следващия талантлив ход, защото топката е в полето на ПП/ДБ. Предстои да се създадат заключения какъв състав на Министерски съвет ще забележим, тъй като там, в случай че няма представител на ГЕРБ/СДС, Борисов ще трансферира цялата отговорност върху ПП/ДБ.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР