Цялата процедура по построяването на двата нови патрулни кораба за

...
Цялата процедура по построяването на двата нови патрулни кораба за
Коментари Харесай

Построяването на нови патрулни кораби за Военноморските сили ще излезе по-скъпо

Цялата процедура по построяването на двата нови патрулни кораба за Военноморските сили ще стартира изначало и планът ще бъде импортиран за разглеждане и утвърждение в Народното събрание. В новите параметри на контракта ще бъде включено Данък добавена стойност, което беше повода частната корабостроителница "Делфин " да се откаже от построяването на плавателните съдове, оповестява Българска национална телевизия. 
Проектът не е спрян и ще бъде рестартиран, сподели командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев. Очаква се новата процедура да излезе по-скъпо на държавния бюджет.
Проектът за изграждане на двата нови многофункционални патрулни кораба е предпочитан за Военноморските сили.

"Тази година ще се изпълнят всички нужни стъпки със събиране на нужната информация, вкарване на план за капиталов разход в Народното събрание, гласуването му и още веднъж осъществяване на цялата процедура ", разяснява контраадмирал Митко Петев, пълководец на Военноморските сили.

Всички тези действия би трябвало да се свършат за една година. Очаква се и оскъпяване на плана след осъществяване на процедурата изначало.

"В рамките на съответните дадени средства те бяха изчислени към 2015 година. Оттогава военноморската техника е поскъпнала с 30% заради изключителното търсене на международния пазар ", сподели още контраадмирал Петев.

Докато чакат новите кораби, във Военноморска база - Варна откриха образователната 2018-а година. Част от програмата беше отработването на няколко образователни епизода, които могат да се случат в действителния живот. Бяха направени демонстрации по битка с зародил пожар на борда на транспортен съд и избавяне на потърпевш при пожара и превозването му с вертолет до болница.

Кап. I сан Георги Георгиев, пълководец на Пункт за базиране - Варна разяснява: "През предходната година интензивността беше доста повишена. Така че аз мисля, че това равнище на подготовка, което е реализирано, е задоволително. "

И през тази година се усилват дните на море, които са част от подготовката на Военноморските сили.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР