Цялата парламентарна група на ГЕРБ посрещна вицепремиерката Калина Константинова при

...
Цялата парламентарна група на ГЕРБ посрещна вицепремиерката Калина Константинова при
Коментари Харесай

ГЕРБ посрещна Константинова с плакати „оставка“

Цялата парламентарна група на ГЕРБ посрещна вицепремиерката Калина Константинова при влизането ѝ в пленарната зала.

Тя е там, с цел да изясни създалия се невиждан безпорядък с украинските бежанци, празните рейсове и влакове. От ГЕРБ са безапелационни, че Константинова би трябвало да подаде оставка за проваления проект за протекция на бежанците.

Докато гледаше плакатите „ оставка “ Константинова регистрира, че били основали спонтанен детски ъгъл и поставили книжки в празните рейсове и влакове за историята и традициите на България, преведени на съветски език.

„ Бежанците за които отговаряше ГЕРБ живяха месеци наред в надалеч по-лоши условия и по тази причина отхвърлям тъкмо от вас да получавам уроци по човечност “, разгласи изнервена Константинова, като визираше мигрантите от Сирия и Афганистан.

Константинова благодари на екипа си за чудесно свършената работа, избегнатата филантропична рецесия и в Деня на Ботев делата били по-важни от всичко казано.

„ Останах сюрпризирана, че още веднъж намесихте ГЕРБ в несправянето си с бежанската вълна. Може би е тъй като тъкмо вие бяхте консултант на Румяна Бъчварова по тематиката, когато тя беше министър и отговаряше за бежанската вълна тогава. Единствено доброволците и общините заслужават възторженостти за свършеното. Нито вие или държавното управление може да се похвали с прогрес или по-добро отношение към бежанците от Украйна.

Само един път посетихте Варна, най-вече ползвайки това мероприятие при започване на рецесията. Обявихте, че в Елхово и Сарафово са настанени близо 600 души, от близо 50-те хиляди бежанци, какъв брой очаквате да бъдат преместени и има ли решение тези хора да бъдат настанени в държавни бази? Това е значимо, тъй като по този метод вие ще лишите всички държавни чиновници от плануваните им почивки, хора които си заплащат налозите и вашата заплата? “, запита Десислава Атанасова.

Депутатът от Има Такъв Народ Иво Атанасов напомни, че постоянно е имал подозрения за внедрени фрагменти на ГЕРБ в „ Продължаваме промяната “, което се е удостоверило и през днешния ден. Той запита още дали има правно съображение да се дават държавните бази, а Константинова разгласи, че това е с решение на Министерски съвет и административният път е извървян.

Константинова разгласи също по този начин, че държавните чиновници ще намерят място в сърцето си да оказват помощ на бежанците и да намерят различни разновидности за отмора.

Европейски средства не са заделени от Европейски Съюз за нито една страна, а е дадена опция за еластичност да се употребяват средства от други стратегии. От 150 милиона, 50 са платени на хотелиерите, 12 на БЧК и за НПО-та, като парите към момента не са изхарчени. Близо 2 милиона към общественото министерство за пазара по претовареност, изясни още Константинова и добави, че договарянията за европейски средства не престават, а страната ни е на четвърто място в листата.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР