Цялата обсесия в Северна Македония, свързана с промените в конституцията,

...
Цялата обсесия в Северна Македония, свързана с промените в конституцията,
Коментари Харесай

Нидерландия недоволна от Северна Македония

Цялата обсесия в Северна Македония, обвързвана с измененията в конституцията, единствено отвлича вниманието от промените, които е належащо да бъдат направени, съобщи в изявление за МРТ посланикът на Нидерландия в Северна Македония Дирк Ян Коп. Той е измежду дипломатите, неведнъж заявявали незадоволство от неналичието на промени в западната ни съседка, за които данъкоплатците от Амстердам са вложили средства.
" Това не е вътрешен въпрос (за РСМ), влогът, който Нидерландия направи, е голям и това е и наш въпрос. В интерес на моята страна е да поддържа РСМ по пътя й към Европейския съюз, желаеме тази страна да бъде в Европейски Съюз. Но смятам за собствен дълг да видя какво се случва с огромната сума пари, която харчим тук. В моята страна жителите работят интензивно, с цел да заплащат налозите си, те живеят в една от страните с най-високи налози в света. Когато ги попитате защо желаете да похарчите парите си, те ще отговорят - за локални учебни заведения, локална здравна система, локални железопътни гари, локална полиция, и ние би трябвало да можем да погледнем жителите в очите и да им разбираем за какво техните пари не се харчат за локални лечебни заведения, а се харчат в Северна Македония ", показва Коп.
И напомня, че след изборите в Нидерландия се следи " бързо повишаване на партиите ", които са срещу разширението на Европейски Съюз. Според него " Северна Македония си играе с огъня " и не би трябвало да приема като даденост поддръжката на Европейски Съюз.
" Страната би трябвало в действителност да се оправи с корупцията. Би било добър съвет да бъде извънредно деликатна в запазването на про-реформаторската си народна власт, отбраната на свободата на словото, независимостта на медиите... Без тези неща е неосъществим прогрес. Какво друго би трябвало да направи - зависи от РСМ, тя е суверенна страна и зависи какви са нейните цели. Тя споделя, че желае да бъде член на Европейски Съюз, и по тази причина в тази рамка би трябвало тъкмо да дефинира целите си ", показва Дирк Ян Коп.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР