Цялата кореспонденция и преписка, свързана с проверката на ремонта на

...
Цялата кореспонденция и преписка, свързана с проверката на ремонта на
Коментари Харесай

Европейската прокуратура проверява и ремонтите в центъра на София

" Цялата преписка и кореспонденция, обвързвана с инспекцията на ремонта на ул. " Граф Игнатиев " в София, е предадена на Европейската прокуратура ". Това заяви тази заран пред Българска национална телевизия министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков. 

" Проверките на европейската прокуратура са свързани с метода, по който са изразходвани и ще бъдат изразходвани европейските средства - по какъв начин е осъществен ремонтът и дали са спазени всички правила ", разясни той. 

По думите на министър Шишков взаимните инспекции с европейските прокурори текат от месец и половина-два. " Миналия понеделник при нас бяха прокурори от Европейската прокуратура и се интересуваха от резултатите от това, което сме открили, и им ги предоставихме съответно. Частта, в която има или няма нарушаване, към този момент е в Европейската прокуратура ", разясни министърът. 

Той напомни, че инспекциите са направени по отношение на поисканото от Столична община заплащане на европейските средства, които са обезпечени по Оперативна стратегии " Региони в напредък ". " За страдание, за част от тях резултатите не бяха положителни. За кръстовището на ул. " Граф Игнатиев " с " Иван Шишман " резултатът не беше приемлив. Видимо, също по " Граф Игнатиев ", има много проблеми, свързани с пропадания ", уточни арх. Шишков. 

Според министъра другата част от казуса на ремонта на " Граф Игнатиев " е по какъв начин ще бъдат преодолени и решени тези проблеми. Проведени са няколко срещи с кмета на София Йорданка Фандъкова и са избрани тактика и ограничения, които да дадат опция да се отстранят всички открити проблеми в границите на гаранционния интервал. 

" Единственото, на което желая да повлияя, е София да получи европейските пари и второ - да може да се направи подобен ремонт, че в действителност " Граф Игнатиев " и жълтите павета да бъдат в доста по-добро положение, от което са сега. Успяхме с инспекцията, особено за жълтите павета да дадем и своята експертиза и да помогнем на Столична община ", изясни строителният министър.

Той акцентира, че връзките му с кмета Фандъкова и със Столична община са извънредно положителни и са в една единствена посока - да помогнем да се реши създалата се обстановка с ремонта на центъра в столицата. 

Според арх. Шишков пъзелът с " Граф Игнатиев " и жълтите павета, за които приказва непрестанно, стартира да дава отражение на политическата мощ, която на процедура е основала този безпорядък. " Най-вероятно " заслугата " е доста по-глобална, тъй като непрестанно приказваме за проблемите на пътищата, за ремонтите. Те не са единствено на едно и също място, те са на ужасно доста места. Да не приказвам, че ги има в цялата страна ", уточни той и добави, че не може да разяснява дали има ли не корупция. " Мога да разясня резултатите от инспекциите и то за проблеми, където липсват безусловно сантиметри от асфалта. Тези сантиметри са в ущърб на жителите на България ", сподели районният министър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР