Цялата информация за дейностите и програмите, предназначени за възрастните хора

...
Цялата информация за дейностите и програмите, предназначени за възрастните хора
Коментари Харесай

Събират на едно място информацията за дейностите и програмите за възрастните хора във Варна

Цялата информация за дейностите и стратегиите, предопределени за възрастните хора на територията на община Варна, да бъде събирана на едно място. Това предложение на общинския съветник  Калина Пеева получи утвърждението на членовете на постоянната комисия " Социални действия и жилищна политика “.

Пеева предлага известията от Община Варна за всички безвъзмездни, с понижение или особено адресирани за възрастните хора стратегии и действия да са систематизирани и лесно налични. Идеята й е те да се разгласяват в бюлетин на книжен притежател, който да се популяризира тук-там с централизация на хора от третата възраст. Такива места могат да бъдат пенсионерските клубове, ДКЦ-та, районните кметства и други, стана ясно на днешното съвещание.

Голяма част от възрастните българи не употребяват новите технологии, което значи, че в множеството случаи информацията за обособените стратегии не доближава до тях. Желанието е това да се промени и оптимален брой хора да са известени за дейностите и стратегиите на Община Варна, от които могат да се възползват.

На днешното си съвещание общинските съветници одобриха промени в наименованията на обществените услуги, предлагани на територията на община Варна. Измененията се вършат поради ремонти в Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне, които влязоха в действие при започване на януари тази година. В период до 30 април 20018 година кметовете на общини би трябвало да подхващат нужните дейности за приемане на решения от общинските препоръки за смяна на наименованията на обществените услуги.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР