Цялата държава ще бъде впрегната да помага за бързото завършване

...
Цялата държава ще бъде впрегната да помага за бързото завършване
Коментари Харесай

Цялата държава се втурна да помага за газовата връзка с Гърция

Цялата страна ще бъде впрегната да оказва помощ за бързото довеждане докрай на газовата връзка с Гърция, като на строителя ще бъдат предоставени най-големите привилегии. Това сподели служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков пред медиите. Вчера имаше работна среща с проектанти и надзорници по плана. " Този строител ще се употребява с най-големите привилегии от всички строители в България, защото цялата администрация ще му оказва помощ, с цел да приключим обекта ", сподели той.

Очаква се през днешния ден да има изясненост за това по кое време ще има Акт 16 за газовата връзка с Гърция, когато вложителите по плана би трябвало да показват мрежови всекидневен график с крайната дата, в която обектът ще бъде приключен, стана ясно на срещата. Според министъра това е единственият метод, по който ще се подсигурява управлението от близко на процеса и ще се обезпечи опция държавните институции, отраслови по плана, да са разполагаем съгласно този график, с цел да може оборудването оптимално бързо да бъде приключено.

" Правим всичко допустимо да бъдем подготвени до отоплителния сезон. Това е нашата цел и смятам, че бе една добра стъпка в тази посока ", заяви Теодора Георгиева, представител на възложителите - един от изпълнителните шефове от българска страна на " Ай Си Джи Би ", която взе участие в срещата при министъра.

Шишков заяви, че е открито, че има закъснение в строителството и има неизвършени строително-монтажни работи. Постигнато е единодушие механически обектът да бъде разграничен на два стадия и това, което е наложително за използването на газовия интерконектор с Гърция, да бъде първият стадий, посочи министърът и добави, че по този начин ще може да се компенсира част от забавянето.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР