Цяла Западна Турция днес е в плен на лошото време,

...
Цяла Западна Турция днес е в плен на лошото време,
Коментари Харесай

Двама души загинаха и девет бяха ранени при падане на покрив заради ураганен вятър в Истанбул

Цяла Западна Турция през днешния ден е в плен на неприятното време, като поривите на ураганния вятър доближават до 80 километра в час, предадоха турските малките екрани НТВ и СиЕнЕн-Тюрк, представени от Българска телеграфна агенция.

Двама души починаха при рухване на покрив на постройка в квартал Есенюрт в Истанбул. Покривът е бил отвеян от мощния вятър. Девет души са били ранени при случая. Всички те са приети в болница.
Има информации за отнесени покриви на здания и в квартал Султангази.
Силните пориви напразно доведоха и до рухване на часовникова кула в истанбулския квартал Чаталджа. За благополучие при рухването на голямата кула никой не е потърпевш, осведоми НТВ.
Граждани са подали сигнали за доста изкоренени дървета от мощния вятър.

Заради неприятните метеорологични условия е спряно придвижването през пролива Босфора.

Изключително затруднени са и полетите на самолетите, като шест самолета не са могли да кацнат в Истанбул (на летищата " Истанбул " и " Сабиха Гьокчен " ). Полетите са били пренасочени към Анкара и Измир.
По информация на СиЕнЕн-Тюрк два ТИР-а и камион в Истанбул са се преобърнали, а товарен транспортен съд се е блъснал в пристанище в квартал Авджълар.

Двама души, които са пътували в микробус в град Бурса, са били ранени, откакто изкоренено от урагана дърво е паднало върху колата, показва НТВ.

Телевизия СиЕнЕн-Тюрк оповестява, че в град Коджаели са потънали седем лодки.

Ураганият вятър аргументи материални вреди и в окръзите Мугла (най-вече в курорта Бодрум) и Балъкесир.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР