Цяла Италия ще бъде поставена под карантина, тъй като смъртните

...
Цяла Италия ще бъде поставена под карантина, тъй като смъртните
Коментари Харесай

Цяла Италия е под карантина заради коронавируса

Цяла Италия ще бъде сложена под карантина, защото смъртните случаи от ковид в страната не престават да се усилват. Това разгласи италианският министър председател Джузепе Конте в телевизионно послание, представено от CNBC.
На живеещите в 60-милионната страна е неразрешено да пътуват, с изключение на за работа и при незабавни случаи. Всички обществени събирания ще бъдат неразрешени, нощните заведения няма да работят, а спортните събития са отсрочени. Целта на рестриктивните мерки е най-уязвимите хора в страната да бъдат предпазени.
На жителите на Италия е нужна уважителна причина, с цел да изоставен страната със аероплан, в случай че не са там краткотрайно по работа или като туристи. Същото важи и за идващите. 
На гарите ще бъде проверявана температурата на пасажерите. На круизните кораби е неразрешено да дебаркират в разнообразни италиански пристанища.
Училищата и университетите в цялата страна ще останат затворени до 3 април, само че публичните транспорти ще продължат да действат.
Извънредните ограничения влизат в действие във вторник, 10 март и ще бъдат годни до 3 април .
" Няма да има единствено алена зона ", сподели Конте, визирайки издадената от него заповед за карантина, която се ползва за част от Северна Италия, където живеят към 16 млн. души.
Болни от вируса към този момент има във всички 20 италиански района. " Имаме значим напредък на инфекцията... и на смъртните случаи ", уточни Конте.  " Навиците в Италия би трябвало да се трансформират ", предложи той. Италианският министър председател прикани хората в страната да си оказват помощ, с цел да се приспособяват към по-строгите ограничения. 

През уикенда италианските управляващи оповестиха блокиране на района Ломбардия, който е най-засегнатата част от страната от COVID-19. Разширяването на фрапантните ограничения за цялата страна идва откакто смъртни случаи от COVID-19 на Апенините скочиха с 97 в понеделник до 463. Само за последните 2 дни жертвите на ковид в страната са 230.
Властите регистрираха и скок с 1807 случая на смъртоносния вирус, което усили общият брой на инфектираните до 9172, което трансформира Италия в страната с най-вече случаи след Китай.
Докато разпространяването на вируса се забавя в Китай, където породи през декември, той набира скорост в други елементи на света, в това число Италия.
Представители на Световната здравна организация обявиха в понеделник, че е успокояващо, че вирусът е следен в Китай и други страни като Сингапур. Въпреки това, в този момент вирусът участва допълнително от 100 страни по света, а случаите в международен мащаб надвишават 100 000.
" Това е в нашите ръце.... В доста страни нещата ще се влошат, преди да се подобрят ", сподели доктор Мария Ван Керхове, механически началник на програмата на СЗО за изключителни обстановки.
Приблизително 93% от случаите в международен мащаб са съсредоточени в четири страни: Китай, Южна Корея, Италия и Иран, показват чиновници на СЗО. " Абсолютно виждаме светлина в края на тунела, само че какъв брой бързо ще стигнем зависи от това, какво вършат страните ", споделят здравните специалисти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР