Цял месец вече отлежава в Народното събрание входираното искане от

...
Цял месец вече отлежава в Народното събрание входираното искане от
Коментари Харесай

Защо съдийската колегия на ВСС и временната комисия за „Нотариуса“ един месец отказват да изслушат съдия Георгиева?

Цял месец към този момент отлежава в Народното събрание входираното искане от 1 март на съдията от Софийския апелативен съд Галя Георгиева, която упорства да бъде изслушана от краткотрайната комисия за Мартин Божанов-Нотариуса, ръководена от Никола Минчев от ПП-ДБ. Един месец отлежава същото й искане и Висш съдебен съвет, където тя изиска да бъде изслушана и от двете колегии прокурорската и съдийската. Но я изслуша единствено първата.

Поводът за настояването на арбитър Георгиева бе чуването на Ивайла Бакалова, спонсорът й Веселин Денков-Брадата и адвокатката им Ина Лулчева. Там те я упрекнаха, че надали не е работила по поръчка на „ Нотариуса “. Тази седмица арбитър Георгиева бе изслушана от прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

Няма да позволи по мой адрес да се популяризират клюки, не знам кой е Нотариуса. Никога и по никакъв мотив не съм се произнасяла под въздействието на никого, сподели арбитър Галя Георгиева по време на чуване в Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Тя прикани, в случай че има някой, който ѝ е ходатайствал или въздействал да реши несъмнено дело, дано да сезира Прокуратурата и да каже, че е направила закононарушение. Георгиева съобщи, че не знае кой е Нотариуса.

Съдия Георгиева, която е някогашен арбитър в Апелативен профилиран съд и някогашен член на Висш съдебен съвет, е помолила да бъде изслушана с изключение на в Народно събрание, в прокурорската гилдия и в съдийската гилдия на Висш съдебен съвет.

Съдия Галя Георгиева сподели още, че носи в себе си доказателства, за които съобщи, че няма да разгласява какви са. След това раздаде пликове на всеки от членовете на колегията. Които по думите ѝ съдържат избрани доказателства, с които те да се срещнат след това.

Георгиева изясни, че е пристигнала в колегията да отбрани своето име на арбитър поради обвинявания, изказани по време на чуването на Веселин Денков и Ивайла Бакалова във краткотрайната парламентарна комисия.

По думите ѝ не е истина и е клюка казаното за нея по време на съвещанието на комисията, че е участник в групата на Нотариуса.

„ Няма да позволи по мой адрес да се популяризират клюки, да бъда набедявана в закононарушение и да се уронва положителното ми име на арбитър ”, уточни Георгиева.

Тя напомни, че във кино лентата на Антикорупционния фонд, взаимно с Ивайла Бакалова, политикът Яне Янев споделя, че Галя Георгиева „ не прави нищо, на своя глава Сотир Цацаров ”. Тя отхвърли да е решавала делата си под напън.

Георгиева също по този начин добави, че се е произнасяла по ограниченията за неотклонение на Веселин Денков по едно от делата му за лихварство. И уточни, че не би трябвало да се разискват висящи каузи в парламентарна комисия.

Съдия Галя Георгиева сподели още, че преди години е била заплашвана с ликвидиране. Както и че е имало формирано досъдебно произвеждане за подготвяне за ликвидиране, откакто се е произнесла по дело за обир с ликвидиране.

До момента обаче тя не е поканени за чуване в Народното събрание.

Явно комисията на Минчев избира да кани подсъдими лица, против Веселин Денков-Брадата има три обвинителни акта и каузи в съда за лихварство, за изнудване и за подбуждане към ликвидиране, а не арбитър от кариерата и някогашен член на Висш съдебен съвет. И остава усещането, че тя ще послужи като естрада за предизборна акция на ПП-ДБ. Припомняме, че преди дни градският прокурор на София Илияна Кирилова разгласи, че Бакалова сама е търсила „ Нотариуса “, за което свидетелстват двама души, най-вероятно Ветко и Маринела Арабаджиеви и, че записът възложен от така наречен Антикорупционен фонд е манипулиран.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР