Цял клас пловдивски ученици организират масово бягство от час. Две

...
Цял клас пловдивски ученици организират масово бягство от час. Две
Коментари Харесай

Пловдивчанка премести дъщеря си в друго училище след зверство и страшен тормоз

Цял клас пловдивски възпитаници провеждат всеобщо бягство от час. Две девойки обаче се връщат, явно размислили, а съучениците им се погрижили " предателките " да усетят " грешката " си, написа " Трафик ".

Двете шестокласнички стават обект на експанзия, а не след дълго едно от девойките не устоя. Майка му е принудена да го реалокира в друго учебно заведение. Страх, закани, вербална експанзия и непрекъсната принуда - това упражняват деца над деца.

Жестоки ли са децата?

Редица обществени учени настояват, че децата развиват личността си на база копи-пейст на личностните модели, които му служат за образец, а включително привилегировани за еталонизиране са авторитетните фигури в живота на детето. Детето усеща на чия страна е силата и реактивно ползва поведенческите модели, които съумява да разпознава в " мощния ". Освен това детето копира най-често срещаните проявления, които си спомня.

Какви дейности най-вече си спомняте: положителни или неприятни?

Докато децата не могат да разграничат положителното от неприятно, няма по какъв начин да знаят кой е и обществено допустимият вид държание, те ще избират по какъв начин да постъпят единствено през призмата на успеваемост. Действията на децата са реактивни и се базират на устрема да получат това, което желаят.

Значи ли това, че децата са едни дребни макиавелисти?

Ако последна цел е желанието за доминация и изпъкване в колектива, то то изисква оскърбление на слабия. Целта оправдава средствата, само че откакто по-голямата част от държанието на децата, евентуално е изкристализирало в резултат на заобикалящите ги образци, то това значи ли, че ние сме огромните макиавелисти?

Не настоявам нищо, споделям единствено че в случай че измененията метода си към детето /и с цел да не бъдете лицемери, се държите на всички места и с всеки по този начин както учите детето си/, може на следващия ден да спасите едно непознато, само че нечие дете от принуда, а и меланхолия.

Наказание против наказване?

Децата биват осъдени, когато сбъркат. Ако счетат, че някой е сбъркал - съученичките, които са ги предали - знаят, че е техен ред да санкционират. Нали по този начин се действа, нали по този начин действат по отношение на тях?

Никой не се пробва да изкара от педагогическия метод възмездието, само че да му вмени човешки изражения и най-важното пояснение е добра крачка.

" - Една седмица без телефон! - Защо? - Защото по този начин споделям! - Ама за какво? - Сещай се самичък " - градивно нали?

Обяснихте ли на детето си, че то не е нито правоприлагаща, нито правораздавателна инстанция?

Без наказване, само че още веднъж принуждение

Агресия, закани, вербални нападки, физически контузии, душевен последици. Неравенство - обществено, икономическо, финансово, статус, среда, липса на връзка, внимание, разговор. Първите съставляват част от следствията, вторите част от аргументите. Но констатации ще кажете не желаеме, желаеме решения. Или пък ще кажете, казусът се преекспонира, децата са си палави...

Изражението на детския боязън и престъпност в числа

60 на 100 от децата не се усещат сигурни в учебно заведение, това да данни от проучване на Института по криминалистика и криминология. Вербалното принуждение и физическата разпра са измежду главните проблеми в учебно заведение, сочи проучване на Уницеф.

Изследване на Световната здравна организация измежду 43 страни слага България измежду първите 10 страни с най-голям % на тормоз в учебно заведение.

Общо 142 закононарушения и противообществени прояви са осъществени от деца под 18 години на територията на Пловдив през 2017 година. Извършителите са 136. От друга страна децата станали обект на незаконно посягане са общо 119. Сред закононарушенията има малтретиране, седем блудства, шест умишлени телесни повреди, четири при ПТП, само че нито едно обезчестяване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР