Цял живот ще те обичам, друга като тебе няма, целият

...
Цял живот ще те обичам, друга като тебе няма, целият
Коментари Харесай

Любовта е огън, а не воденица

Цял живот ще те обичам, друга като тебе няма, целият си живот теб съм чакал… О, всички сте ги чували тези приказки най-малко един път , може да сте повярвали първите два-три пъти, те са си от наложителните реплики, когато се захласнеш по някого. Даже в случай че не ги изкажеш и не ги чуеш, то какъв прехлас е това, нали по този начин.

Декларациите са едни от най-истинските неистини сред индивидите , най-лъжовните истини, които ни диктуват разсъдък и усеща, когато сме обладани от онази обсесия към единствения и неповторимия.

Сваляме звезди, разрушавам загради всевъзможни, дистанциите ги нямаме за нищо , светът се върти единствено поради възприятията, вилнеещи в гърдите ми, ах, за този летеж всякога си струва… да се стовариш на твърдата земя с охлузени колене.

Защото не може да се лети постоянно, това си го знаем. Не отхвърлям, че има хора, които от мига,  в който са се срещнали до мига, когато един от тях си отида, са си единствени. Независимо от условия, житейски стихии, препъни камъни, публично мнение, сладки изкушения и въобще всичко, което предлага животът, а той предлага най-неочаквани, непомисляни и непредполагани неща. Добри и неприятни. Защото без неприятното няма да оцениш положителното, без положителното няма да се излекуваш от неприятното.

Не отхвърлям, че има такива двойки , дори настоявам, че всеки от нас е в такава двойка, по този начин крепко привързан и неразривно обвързван с някой различен. Един единствен.

 двойка iStock

Обаче внимание!  Такава обязаност е от друг темперамент. Цял живот си обвързван с родителите , нормално с единия от тях по-силно. Има другарства за цялостен живот – от ученическата пейка, от университета, от някаква инцидентна компания или пътешестване, или един господ знае какво, животът е просто една непрестанно изменяща се обстановка, а ние реагираме съгласно себе си в нея. Има, в случай че щете, съдействие за цялостен живот – общи хрумвания, общи реализации, общи достижения, не просто колегиалност, а общ труд в името на някаква споделяна концепция.

За любовите до момента в който гибелта ни раздели каквото и да кажеш, няма да обхване тематиката. Те всичките до една са такива. И вярно – до гибел е всяка обич в живота ти. До личната си гибел.

Нормално е – туй, което се ражда, умира. Няма по-естествен развой, най-малко не е фиктивен. При състояние, че ние самите като биологични единици сме смъртни, какво остава за всичките ни прекарвания. Пламваш – гаснеш.

Вечен огън единствено пред паметниците на Незнайния боец.

Ако погледнеш в себе си – доста безконечни огньове ще различиш, но те са над твоите мемоари, над паметните плочи на значимите хора, минали през живота ти. Там, където няма паметни мигове, няма и палната свещичка. Няма смисъл – било е, радвало те е или те е наранило, обаче е отминало, не искаш да се връщаш, схванал си, че не е значимо за теб. Тревясало, буренясало и хлътнало е това прекарване, за сметка на светлите мигове, озаряващи душата ти през всичките лета и зими. От тях в действителност си взимаш огънче, с цел да палнеш новите усеща. Така е.

 обич огън iStock

Защото би трябвало да си обичал, страдал, крещял от благополучие и болежка, летял из седмите небета и пропадал в деветте адови кръгове, с цел да можеш да го направиш още веднъж. И да се постараеш да не правиш предходни неточности, тъй като най-важното за огъня е да се подхранва непрестанно.

Престанеш ли да се грижиш за него , да подпъхнеш клечка романтика, да дотуриш щура изненада, шегичка, непредвидена милувка, предстояща дума, шепот в ухото и зов измежду тълпата, ненадейност в рутината, изведнъж измежду всекидневието, нещо ново, нещо остаряло, нещо забравено, нещо припомнено, нещо паднало от небето, не мога да изброя всичко, всеки си е самичък левент на коня в старанието, самичък левент на коня, но го разиграва този кон поради другия, дето сякаш е също самичък, обаче са двойка, която е неможеща един без различен. В момента, в който може – дотук . Свещ, кандило или безконечен огън – каквото остане. Ако остане.

 двойка iStock

Скъпият е запалил свещите, щото ще си пием вечерното вино на терасата и се смее, че и най-голямата свещ свършва. Вечни свещи няма, а безконечният огън е единствено за надгробие, ние сме си живи и ще сме живи.

„ Млъкни, му крещя, и не приказва нелепости – живи сме до момента в който умрем. “ „ Ти приказваш нелепости, Скъпа, има неща,  които не гаснат и аз тъкмо това съм ти предопределил за цялостен живот. “

Прегръща ме с едната ръка, а с другата показва нагоре: „ Звездите, Скъпа, звездите. “

 двойка iStock

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР