Цял живот ни се натрапват препоръки за това какво би

...
Цял живот ни се натрапват препоръки за това какво би
Коментари Харесай

Защо някои хора се чувстват нещастни, въпреки че всичките им желания се сбъдват

Цял живот ни се натрапват рекомендации за това какво би трябвало да ни прави щастливи. Например добра кариера, огромна къща, бърза кола, доста другари, важен сътрудник, описът продължава.

Но какво, в случай че получим всичко това, и все пак не сме щастливи? Може би ще възразите: „ О, това не е допустимо. Ако имам всичко това, няма по какъв начин да не бъда благополучен! “.

Задоволените хора наподобява имат вяра, че положителната кариера и многото пари им подсигуряват, че постоянно ще са щастливи.

Това обаче е неправилно разбиране, защото мнозина не са удовлетворени от живота си, макар че имат всичко, за което биха могли да мечтаят.

Понякога даже се случва тъй че мнозина се оказват в меланхолия макар видимо стремежи живот. Защо се случва това? Защо някои хора се усещат нещастни, макар че всичките им стремежи се сбъдват?

Истината е, че те даже не знаят.

Мнозина биха споделили по адрес на сходни хора, че работят егоистично и че би трябвало да бъдат признателни за това, което имат.

Но това, което първите не схващат, е, че не съществува такова нещо като определение за благополучие.

Един човек може да е удовлетворен от живота си, до момента в който различен със същите условия на живот да бъде в тежка меланхолия.

Ако казусът не беше подобен, то тези в неравностойно състояние по света биха били тъжни и нещастни, заради неналичието на пари или движимости, с които да разполагат. Това обаче не е по този начин – доста хора с тежка орис са в действителност щастливи и обичат живота си.

В клопката на депресията толкоз доста хора стартират да изпитват ненавист към себе си, по тази причина, че са попаднали в коловоз, когато видимо всичко е вървяло добре за тях.

Това постоянно утежнява положението им и може да докара до самонараняване. Ето за какво не е добра концепция да твърдите, че те са егоистични за това, че се усещат по метода, по който се усещат.

В сходна обстановка ли сте? Ако е по този начин, то какво би могло да усъвършенства нещата?

Ако се чувствате безпомощни и несигурни по отношение на бъдещето, можете да отидете на консултация с практикуващ психолог.

Но първо, отговорете си на някои значими въпроси, което може да даде визия дали сте удовлетворени от живота си подобен, какъвто е.

Имайте поради, че това не са затворени въпроси, на които може да отговорите с „ да “ или „ не “, и ще би трябвало да мислите дълго и настойчиво върху тях. 

Какво бихте правили, в случай че знаехте, че няма да се неуспехите?

Понякога се отхвърляме от това, което желаем, единствено тъй като се опасяваме, че няма да успеем в него.

Има ли нещо, което постоянно сте желали да вършиме, само че не смеете? Ако имахте 100% гаранция за триумф, тогава с какво щяхте да се занимавате?

Желанието ви може да е било да бъдете доктор, астронавт или даже артист, художник. Няма да ви кажем да изоставите живота, който сте построили, и да се концентрирайте само върху това.

Но каквото и да е било желанието ви, бихте си помогнали доста, в случай че някак го извършите част от живота си.

Как бихте се показали на някого за 90 секунди?

Мислете за този въпрос като за изявление за работа, единствено че не като че ли ще кандидатствате за позиция, а по-скоро като че ли се описвате на някого, с който желаете да бъдете другари. Бихте ли го убедили да се сприятели с вас, представяйки му се?

Ако бяхте на негово място, щяхте ли да бъдете другари със себе си? Какво е значимо за вас? Какво желаете да вършиме?

Какви са базовите ви полезности?

Това е значим въпрос, защото вашите полезности като персона ще ви дадат нещо като тенденция за това по какъв начин да живеете живота си. Те ще ви подскажат кое е положително и потребно за вас.

Помислете на какво държите най-вече в живота си. Може би на вашето семейство или пък на работата си?

Какво ви прави същински щастливи?

Този въпрос е тясно обвързван с вашите базови полезности. Например ще бъдете ли в действителност щастливи, в случай че получите работа, обвързвана с доста пътувания, в случай че в действителност цените фамилията си повече, в сравнение с работата си?

Помислете за това какво искахте, когато започнахте кариерата си, и дали изпълнявате тези стремежи или не.

Ако парите не бяха проблем, какво щяхте да вършиме с живота си?

Парите не са всичко. Всъщност един популярен откъс гласи: „ Някои хора са толкоз небогати, че всичко, което имат, са пари “.

Мислете отвън границите на финансовото си състояние. Щом разберете кое е онова, което бихте правили с живота си, в случай че нямахте финансови пречки, ще получите повече от ясна картина какво ви прави щастливи.

Редактор: Елиза Трайкова

Инфо: psychology.framar.bg

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР