Цял ден във Враца се извършва оценка на щетите, нанесени

...
Цял ден във Враца се извършва оценка на щетите, нанесени
Коментари Харесай

Оцениха щетите от урагана във Враца на над 700 000 лева


Цял ден във Враца се прави оценка на вредите, нанесени от бурния вятър, който мина през града в съботния ден и бе с пориви от 115,2 км/ч. Общата сума възлиза на над 700 000 лв..

Над 80 са получените сигнали на телефоните на Дежурния съвет по сигурност и телефон 112 от жители за счупени витрини, прозорци, дървета, паднали билбордове, пътни знаци, ел. стълбове и отнесени покриви.

По първични данни 200 000 лева са нанесените вреди на частни парцели, а над 500 000 лева са на общинска благосъстоятелност, разгласи зам.-кметът Мария Попова.

На извършено следващо съвещание на Кризисния щаб бе решено, в Информационния център за обслужване на жители да има чиновник на Община Враца, който ще приема сигнали и ще дава отговор на въпроси на жители, свързани с нанесени вреди, вследствие ураганния вятър.

Ще се образува и комисия, която ще извърши оглед на провалите, ще изготви оценки, с цел да може да се кандидатства за разпределяне на помощ от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне, БЧК, Регионална дирекция "Социално обезпечаване " и Общински съвет./standartnews.com
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР