Цял час и половина отделих, за да гледам филма. Подобни

...
Цял час и половина отделих, за да гледам филма. Подобни
Коментари Харесай

Български професор: Защо държавата не реагира на посегателството над българския език?

Цял час и половина отделих, с цел да виждам кино лентата. Подобни прояви не са единични, те се трансфораха в система, на първо място от нашите съветски сътрудници. Това съобщи проф. Анна Кочева от Институт по български език Българска академия на науките по отношение на скандалния съветски филм „ Една религия, един език ”.

Посолството на Русия в България артикулира едни послания, а това в Северна Македония – напълно други, настоя проф. Кочева. Опровержението беше направено малко с половин уста. Но Русия излезе с това мнение чак след реакция на нашите медии, а не на нашата страна. Нашата страна трябваше да реагира институционално – поради посягане върху българската държавност, счита професорът. И подсети, че има концепция българската писменост да бъде вписана пред Европейския съюз, единствено че не се прави нищо. Да не се събудим и да се окаже, че пишем на македонски език, предизвести професорът.
Руски филм: Кирил и Методий нямат нищо общо с България (ВИДЕО)
Скандал с документалния филм „ Една религия, един език “.  В него се твърди, че Македония е родината на славянската писменост....
Прочети повече
Тези опити се вършат още от 80-те години на XX век в съветската просвета и то откакто съветските учени потвърдиха българската основа на кирило-методиевия език. Оттогава почна разпъване, с цел да се включат всички славянски езици. Говори се за един общ, нереален славянски език, което буди неразбиране, сподели проф. Кочева пред bTV.

Не открих нищо за създателя на кино лентата Елена Мироненко, като се изключи че е влогър, само че може да е мой пропуск. Но се дава нееднократно думата на съветски професор, който преподава в университет.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР