Цветомир е прикован към леглото, откакто навършва първата си годинка.

...
Цветомир е прикован към леглото, откакто навършва първата си годинка.
Коментари Харесай

Истинска история за доброто от Пловдив!

Цветомир е прикрепен към леглото, откогато навършва първата си годинка. В битката с поставената диагноза " мускулна дистрофия “ всекидневно му оказва помощ неговата майка Юлия Делева. Двамата живеят сами в Пловдив. Тази година момчето ще бъде зрелостник и с неспокойствие чака да приключи междинното си обучение, с цел да продължи да учи в областта на компютрите.

Всеки лев, който съумяват да заделят от скромните си приходи, влагат, с цел да развиват неговия интерес. Майката обаче среща компликации, когато и се постанова да го подвига сама от леглото, с цел да може момчето да седне зад монитора. Решила да потърси помощ на телефон 112 и попаднала на диспечер в оперативния център на Втора пожарна работа в Пловдив.

Трудното всекидневие на фамилията докоснало сърцата на огнеборците, които траяли да оказват помощ на фамилията. Дълбоко разчувствани, решили да съберат средства и да закупят пациентски лифтер, чиято цена е непостижима за хора, изпаднали в сходна житейска обстановка. Открили рамката инцидентно в магазин.

По интернет поръчали колани от Китай, а близо месец чакали за доставка на " слинг " -а. Закупените елементи и аксесоари окомплектовали и сглобили собственоръчно и преди дни Цветомир е получил своето коледно знамение - опцията да става от леглото. За фамилията това е най-големият коледен подарък. Сега момчето е още по-мотивирано да продължи да учи и да се да развива.

С постъпката си огнеборците от Пловдив демонстрират, че чудеса могат да се случват освен по Коледа. Те имат вяра, че във всеки от нас гори огънчето на положителното, само че с цел да го поддържаме живо, би трябвало да разпалим вярата, която неведнъж е скрита под пепелта на битието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР