Цветните контейнери изчезнаха от нашата улица, сега къде да изхвърлям

...
Цветните контейнери изчезнаха от нашата улица, сега къде да изхвърлям
Коментари Харесай

Пътеводител на софийските отпадъци

Цветните контейнери изчезнаха от нашата улица, в този момент къде да изхвърлям разделно!?
Нямам визия по какъв начин и къде да изхвърля остарялата секция, ненужните облекла, счупената пералня, изхабените акумулатори, спуканата гума, акумулатора...
Кой е виновен за строителните боклуци от ремонта на банята?

Това са част от главните мотиви жителите да губят мотивация да изхвърлят отпадъците си разделно – нещо, което те са длъжни да вършат по закон. А основната причина да не извършват това свое обвързване е неналичието на информация. Нова интернет страница с подробна интерактивна карта, работещи от началото на тази седмица, се пробват да запълнят тази основна липса на информация. Проектът е фокусиран единствено за кофите на София и отпадъците на столичани.

Картата демонстрира действителното местонахождение по столични квартали и улици на най-близките контейнери за разделно събиране на хартия, метал, пластмаса и стъкло, както и на контейнери за зелени боклуци. Интересното е, че картата указва и къде има общински площадки за предаване на вторични първични материали – място, където съумяват да намерят прехранване много хора в неравностойно състояние.

Сайтът осведоми по какъв начин да се освободим вярно и дейно от остарели мебели, строителни материали, счупени електроуреди, негодни акумулатори, рискови боклуци като медикаменти и препарати. Указан е режимът на тяхното събиране – със поръчка или по график и съответните телефони за контакт.

" Страницата се стреми да даде цялостна и настояща информация за типовете боклуци от семействата и за това по какъв начин и къде те да се изхвърлят, предават и събират по щадящ околната среда метод, който разрешава да бъдат превърнати в суровина " изясняват създателите от " Зелена София ".

Те са си сложили за цел да насочват, улесняват и поддържат оптимално напъните на всички, загрижени за това, по какъв начин наподобява и какъв брой е комфортна улицата ни, кварталът, градът, планета. И назовават начинанието си справочник.

От " Зелена София " са подготвили и осведомителни стикери за всички 24 региона на София, които в детайли и разбираемо коментират какво би трябвало да вършат столичани с боклуци като мебели, строителни материали, остаряло електрическо съоръжение, батерии, автомобилни гуми, медикаменти, препарати, биологични боклуци и други Те не би трябвало да бъдат изхвърляни непосредствено в сивите контейнери, припомнят основателите на платформата. А уеб сайтът коментира какво можем да създадем като жители с тези типове боклуци или на кой телефон да се обадим за повече детайлности и подпомагане

Стикерите също могат да се изтеглят гратис от уеб страницата. Идеята е информацията да стига до оптимално огромен брой хора.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР