Цвете или надежда за първия учебен ден. Учители призоваха родителите

...
Цвете или надежда за първия учебен ден. Учители призоваха родителите
Коментари Харесай

Учители във Враца благотворително се отказаха от букети

Цвете или вяра за първия образователен ден. Учители приканиха родителите да дарят парите планувани за букети в помощ на момче в инвалидна количка. Историята е от Враца.

Враца

Кутия за дарения ще посрещне на входа учениците в главно учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий " в понеделник, тъй като учителите решили да се лишат от обичайните букети.
Даниела Аврамова, шеф на ОУ„ Св. Св. Кирил и Методий " - Враца: Препоръчаме на родителите тези суми, които са отделили за цветята, да бъдат дарени на наш някогашен възпитаник, който има потребност от тези пари.
Преди няколко години Даниел Маринов претърпява случай, който го оставя имобилен в инвалидна количка. Лечението му в чужбина коства скъпо. Сега са нужни още към 20 хиляди лв., с цел да получи вяра още веднъж да проходи.

Този благотворителен жест не е първи за учениците - преди 4 години тук събирали пари за потърпевшите от наводнението в Мизия.
Милена Луканова, педагогичен консултант: Детето да види, че е направило нещо положително през днешния ден и на следващия ден някой ще бъде по-здрав, по-усмихнат, по-щастлив и да знае, че е направило нещо светът да бъде по-добър на следващия ден.
От учебното заведение споделиха, че не чакат в първия образователен ден да се събере цялата нужна сума за Дани, само че се надяват и други хора да се включат в благотворителната самодейност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР