Цветанка Секулова от Дупница не можа да се съвземе след

...
Цветанка Секулова от Дупница не можа да се съвземе след
Коментари Харесай

Драматичната съдба на сем. Секулови от Дупница! Месец след смъртта на дъщеря си! Отиде си майката на най-тежката българка

Цветанка Секулова от Дупница не можа да се съвземе след гибелта на щерка си Христина и напусна този свят месец след нея.
Цветанка Секулова от Дупница не можа да се съвземе след гибелта на щерка си Христина и напусна този свят. Тъжната новина оповестиха близки до фамилията пред „ България Днес “. „ Отиде си дамата. Не можа да издържи. Много се мъчеше напоследък “, споделят с тъга другари на умрялата.


Цветанка се утежнява сериозно по време на Страстната седмица от 10 до 16 април. Не е минал и месец откогато щерка й напуща този свят, когато майчиното сърце не устоя и стопира да бие. 300-килограмовата Христина издъхна на 22 март, като бе заровена точно на рождения си ден. Момичето не съумя да дочака Христовата възраст и да посрещне с околните си 33-ата си година.



Приживе Цветанка полагаше огромни грижи за щерка си. Въпреки болежките дамата бе неразделно до детето си. Последните няколко месеца Цветанка бе прикована на легло, защото единият й крайник бе съвсем неподвижен. Пиеше мощни болкоуспокояващи, с цел да претърпява и да може да поставя грижи за страдащата си щерка, която поради тежестта си мъчно се обслужваше сама. Два пъти в седмицата дома им бе посещаван от рехабилитатор, който да я раздвижва, само че експертът бе на мнение, че Цветанка би трябвало да бъде прегледана от доктор и да й бъде изработен скенер, с цел да се откри положението й и да стартира лекуване. Малко след кончината на Хриси положението на майка й Цветанка се утежнява още повече.


„ Като че ли се съобщи. Сама не можеше да стигне до болничното заведение, само че след гибелта на Христина нямаше и предпочитание “, описват близки на фамилията.

След утежняването на положението на Христина фамилията изпада в трагично безпаричие. През 2013 година момичето става очевидец на нападателна обстановка и отключва биполярно разстройство. Предписват й медикаменти, които усъвършенстват психическото й положение, само че утежняват физическото.

Хриси стартира да натрупа стремително килограми, които безмилостно я обездвижват и я приковават на легло. Бащата Христо и майката Цветанка не могат да купуват лекарства за щерка си и вземат решение да изтеглят заем. Попадат на измамници, които им дават обещание ниска рента, само че най-после се оказва, че вместо да върнат 6000 лева, те дължат 42 хиляди лв.. Отчаянието ги принуждава да продадат жилището си, тъй като това е единственото материално, което имат. Така се местят да живеят във фургон.

От общината подават ръка на фамилията и им обезпечават общинско жилище, в което да се нанесат и да живеят обикновено. Предишният притежател е оставил след себе си бедност и съсипия. Благодарение на положителни хора, трогнали се от ориста на семейство Секулови, жилището е ремонтирано.


След гибелта на Хриси родителите се притесняваха какво ще се случи с тях, тъй като жилището бе на името на щерка им. Силният стрес от загубата и незнайното бъдеще тормозят двамата родители.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР