Цветан Цветанов, бившето острие на ГЕРБ срещу президента Румен Радев,

...
Цветан Цветанов, бившето острие на ГЕРБ срещу президента Румен Радев,
Коментари Харесай

Цветанов неочаквано защити Радев

Цветан Цветанов, бившето острие на ГЕРБ против президента Румен Радев, неочакваго го отбрани, пише epicenter.bg.

В просторно изявление пред БНР, обещано откакто се завърна от аудиенция в Съединени американски щати, Цветан Цветанов, който преди твърдеше, че Радев цели борба с изпълнителната власт и че това е негова линия на държание от началото на мандата му, в този момент прикани " институциите да работят като обединен пестник ". 

``
реклама

„ Когато е нарушена връзката сред институциите и се сътвори причина за междуинституционална рецесия, това значи, че ще страда страната ни. Защото страна ни взе участие в доста районни конгреси, а също по този начин и на срещите на върха на НАТО, срещите, които се вършат в Брюксел. Знаете, че сега се гледа новата финансова годишна рамка. България би трябвало да бъде единна и институциите би трябвало да бъдат като един обединен пестник! “, сподели някогашният зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, в този момент началник на Евроатлантически център за сигурност. 

Цветанов разяснява в детайли актуалната рецесия в връзките президент - държавно управление. 

„ Винаги дипломацията и диалозите могат да решат дадени проблеми, а не военните дейности или опълчване, от което може да има тежки последствия за администрацията както на президента, по този начин и на българското държавно управление. Институциите са призвани да бранят държавността “, съобщи той. 

„ Това което се случва сега, ние го считаме като опция страната ни да отслабне като позиция по дадени значими тематики. Давам за образец „ Три морета “, тъй като президентът е този, който съставлява страната ни, само че без поддръжката на държавното управление няма по какъв начин да се получи. Затова ние, в Евроатлантическия център за сигурност, предизвикваме кръгла маса на 26-ти февруари, в която ще вземат участие представители и от президентската институция, и от изпълнителната власт. Ще има и представители от Естония. Убеден съм че ще има представители от българския парламент. Трябва да приказваме по тематики, които могат да сплотяват институциите и от които можем да получавам един спомагателен прибавен статус “, уточни Цветанов.

Коментира и тематиката за импийчмънт на Румен Радев. 

„ Що се касае до импийчмънт, считам, че това е повече политически блъф, в сравнение с като действителност, тъй като на страната не е належащо да има сходни дейности, изключително когато остава близо година до постоянни парламентарни избори. За мен е по-важно страната да бъде готова за новите провокации, които има както на районно равнище, по този начин и в световен аспект “, сподели шефът на Евроатлантическия център за сигурност.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстанов
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР