ЦСКА взе червеното дерби с ЦСКА 1948. Пред полупразните трибуни

...
ЦСКА взе червеното дерби с ЦСКА 1948. Пред полупразните трибуни
Коментари Харесай

ЦСКА-Сф взе червеното дерби с ЦСКА 1948

ЦСКА взе " аленото " дерби с ЦСКА 1948. Пред полупразните трибуни на " Армията " отборът на Стойчо Младенов се наложи с 1:0. Срещата беше от 14-ия кръг на Първа лига. Точен само беше Юрген Матей (30).
Домакините започнаха по-добре срещата и в 8-ата минута Греъм Кери стреля от границата на наказателното поле, само че Даниел Наумов избави. Само 120 секунди по-късно играчите на ЦСКА-Сф сътвориха нова заплаха пред вратата на противника. След безредие в наказателното поле стражът на гостите Дани Наумов боксира, само че едва и топката попадна на крайници на Вилдсхут. Нидерландецът стреля от въздуха, само че над напречната греда. После Пиргов стреля с глава след подаване от фаул на Иванов, ударът се насочи под напречната греда, само че Бусато реагира добре и мазета в корнер. В 25-ата минута Георги Йомов бе изведен чудесно по десния фланг. Крилото стреля доста рисково от отдалеченост, само че не съумя да откри очертанията на вратата.
Секунди по-късно домакините проведоха добра офанзива, като Брадли Мазику откри Амос Юга, който опита да центрира, само че топката рикошира в тялото на Симеон Петров и се насочи застрашително към горния десен ъгъл на вратата на гостите. Даниел Наумов обаче внимаваше и мазета в корнер. След неговото осъществяване топката стигна до Йомов, който стреля мощно от далечно разстояние, само че около вратата.

В 30-ата минута ЦСКА поведе в резултата. След осъществяване на тъч Брадли Мазику подаде на Юрген Матей. Бранителят пое топката и с мощен удар от над 30 метра не остави никакъв късмет на стража на гостите. Две минути след почивката ЦСКА 1948 за малко не изравни след шут от границата на наказателното поле на Иванов, само че Бусато мазета в корнер. В 51-ата минута бърза офанзива на гостите приключи с удар от дребен ъгъл на Топузов, който Бусато мазета с гърди. ЦСКА-Сф продължи да владее събитията на терена и да търси още попадения. В 60-ата Греъм Кери откри добре Яник Вилдсхут на границата на наказателното поле. Нидерландецът стреля по диагонала, само че над напречната греда. В 77-ата минута Георги Йомов проби по дясното крило и центрира към появилият се след паузата Йоан Баи. Французинът обаче не съумя да откри добре кълбото и изстрелът му мина настрана.

Малко по-късно Тибо Вион изведе Баи самичък против Наумов, само че и този път ударът му мина около десния непряк дирек и излезе в навън. С триумфа ЦСКА - София се изкачи на второ място в класирането, до момента в който гостите са на единствено една точка от последното място.
Следва пауза в шампионата поради националните тимове.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР