ЦСКА срещу Левски, червени срещу сини, дерби, което в България

...
ЦСКА срещу Левски, червени срещу сини, дерби, което в България
Коментари Харесай

Грешка и грешници, вина и виновници за Левски и ЦСКА

ЦСКА против Левски, червени против сини, дерби, което в България постоянно се чака с неспокойствие. Феновете знаят защо става въпрос. За тези 90 минути, в които футболът е нещо доста повече от спорт. За тези 90 минути, в които футболът става общ език. За тези 90 минути, в които и най-малката неточност може да е решаваща за крайния излаз на дербито.

Два следващи мача сред Левски и ЦСКА се взеха решение от автогол, факт, който рядко се повтаря.

Строги ограничения за сигурност в столицата преди Вечното дерби

През септември Витаутас Черниаускас имаше нещастието да прати топката във вратата си, а това се оказа задоволително за минималния триумф на Левски с 1:0.

Само няколко месеца по-късно, още един автогол, още един чужденец и още една победа с 1:0 за сините. Този път злополучният воин се оказа Стивън Перейра.

Пенев: Няма да спра да се занимавам със съдиите, в случай че не престават по този метод

Историята демонстрира, че общо в червено-сините конфликти за шампионата са паднали 7 автогола. 4 пъти "армейците " са пращали топката в своята врата, а 3 пъти това са правили левскари.

Пръв това прави бранителят на Левски Димитър Илиев през далечната 1953 година. ЦСКА печели с 5:0. Трябва да дебелоглав цели 20 години преди състезател на "червените " да си означи автогол. Годината е 1973. Само 5 дни, откакто ЦСКА е детронирал тогава европейския клубен първенец Аякс, е време за мача с Левски. Един върнат пас обратно трансформира Цоньо Василев в първия състезател на ЦСКА с автогол в дербито за състезание. Левски печели с 1:0, а с успеха подпечатва купата на "сините ".

Дерменджиев похвали Пенев и съобщи: Не участваме в заприказва, оставете съдиите

А дали за невиждан трети път автогол ще наклони везните, чакаме да разберем довечера след 17.15 часа. Срещата можете да гледате на DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA, а развиването на мача минута по минута в GONG.BG.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР