ЦСКА-София имаше най-голям късмет в жребия за 1/4-финала за Купата

...
ЦСКА-София имаше най-голям късмет в жребия за 1/4-финала за Купата
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" извади късмет в жребия за купата

" ЦСКА-София " имаше максимален шанс в жребия за 1/4-финала за Купата на България, който отреди на отбора да бъде хазаин против най-ниско поставения противник в тази фаза - предпоследния в Ефбет лига " Ботев " (Вр).

Тази фаза ще опълчи два от любимците в сегашния шампионат - първенецът " Лудогорец " против носителя на купата в последните две години " Локомотив " (Пд), като дуелът ще е в Разград. Това ще е и повтаряне на последните два мача за Суперкупата на България. През 2019 година завоюва " Лудогорец " (с 2:0), а предходната година пловдивчани победиха с 1:0 на ст. " Хювефарма Арена " в Разград.

Друг от тимовете, предявили искания за трофея - " Левски ", пък ще играе столично дерби против " Славия " в опит да доближи до 1/2-финалите. Сблъсъкът сред двата софийски отбора ще е и повтаряне на финала за купата от 2018 година, когато " белите " победиха с дузпи.

 

ЖРЕБИЯТ ЗА 1/4-ФИНАЛИТЕ

" Славия " - " Левски "
" Лудогорец " - " Локомотив " (Пд)
" ЦСКА 1948 " - " Арда "
" ЦСКА-София " - " Ботев " (Вр)

 

Победителите ще бъдат избрани в един дуел, а срещите ще се играят сред 16 и 18 март.

" Ботев " (Вр) и " Славия " в действителност станаха последните 1/4-финалисти по-рано през днешния ден. Врачани съумяха да пречупят третодивизионния " Черноморец " (Балчик) с 3:0 като домакини, откакто вкараха головете си в последните 12 минути на мача. Точен на два пъти бе Даниел Генов (78, 84-дузпа), а резултатът бе завършен от Петър Атанасов в последната минута.

" Славия " пък се озова с шанс измежду последните 8 тима в шампионата. " Белите " губеха до 89-ата мин. семейството си против " Монтана " след гол на Адам Буджамаа в 23-ата мин., само че Радослав Кирилов съумя да изравни и да докара дуела до продължения. В тях попадение не бе маркирано и се стигна до дузпи, при които " Славия " завоюва с 5:3. Решителният пропуск за " Монтана " направи Стефан Цонков.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР