ЦСКА се класира за финала за Купата на България! Червените

...
ЦСКА се класира за финала за Купата на България! Червените
Коментари Харесай

ЦСКА взе реванш от Ботев и е финалист за Купата на България!

ЦСКА се класира за финала за Купата на България! " Червените " пречупиха съпротивата на Ботев (Пловдив) с 2:0 на " Армията " и след 0:0 в първата среща ще спорят за трофея. Иван Бандаловски си вкара автогол в 19-ата минута, а в 54-ата Али Соу оформи крайния резултат.

Съперник на столичани във финала ще бъде Локомотив (Пловдив). Това ще бъде първи конфликт сред двата отбора в спор за трофея.
 ЦСКА - Ботев (Пловдив), онлайн онлайн
ЦСКА - Ботев 2:0, гол на Соу

Сблъсъкът дава обещание представление

Възпитаниците на Милош Крушчич изиграха мощен мач и изцяло заслужиха триумфа си. С изключение на началните минути на втората част, ЦСКА очевидно бе по-добрият тим на терена. " Канарчетата " може да съжаляват, защото имаха две отлични благоприятни условия да изравнят, само че Тонев пропусна, а Неделев удари греда.

Срещата стартира с предстоящо териториално преимущество за " алените ". В 3-ата минута Балтанов почисти рисково центриране в наказателното поле на Мазику. Малко по-късно удар на Тиаго от директен свободен удар срещна състезател на стената.
 Снимка 485215
Източник:

В 11-ата минута Антов и Вутов се сблъскаха, след което нападателят на " канарчетата " бе с разкървавена глава.

ЦСКА поведе в 19-ата минута. Домакините проведоха офанзива на скорост отдясно. Кери изведе Турицов, който центрира остро към Соу. Гамбиецът не уцели топката, само че кълбото срещна крайници на Бандаловски и стана неспасяемо за Янко Георгиев - 1:0.
 Снимка 485217
Източник:

В 29-ата минута Евандро стреля мощно от 22 метра, само че Георгиев съумя да избие в корнер. След неговото осъществяване Соу нанесе удар с глава, който мина около вратата.

ЦСКА бе покрай втори гол в 42-ата минута. Тогава Мазику проби отляво и центрира остро. Георгиев съумя да избие топката. Кълбото стигна до Кери, който незабавно шутира. Бандаловски се хвърли и блокира удара на ирландеца.
 Снимка 485223
Източник:

В 45-ата минута Кери насочи топовен удар от границата на наказателното поле, който попадна в ръцете на Георгиев.

В началото на второто полувреме Ботев погледна по-смело към вратата на Бусато. В 47-ата минута Вутов изведе Филипов отдясно. Защитникът откри Тонев, който бе оставен самичък на точката на дузпата. Нападателят обаче не съумя да уцели вратата, стреляйки в навън.
 Снимка 485224
Източник:

В 52-ата минута Тиаго фаулира Неделев пред наказателното поле. Халфът извърши директния свободен удар, само че прати топката в горната греда.

" Червените " дадоха отговор с втори гол две минути по-късно. Тиаго и Соу направиха двойно. Португалецът потърси още веднъж своя съотборник в наказателното поле, Филипов не съумя да избие топката и за гамбиеца остана по-лесното да означи за 2:0.
 Снимка 485228
Източник:

В 58-ата минута Малинов лиши топката от Балтанов и нанесе удар от границата на наказателното поле, който Георгиев избави. Малко по-късно вратарят на гостите отрази нов шут на Кери.

До края на мача ЦСКА не разреши на Ботев да затрудни Бусато по никакъв метод и умерено дочака края на срещата.
 Снимка 485226
Източник:

Така " алените " взеха реванш от пловдивчани за миналогодишния полуфинал и ще спори с Локомотив (Пловдив) във финала идната сряда.
 Снимка 485222
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР