ЦСКА се класира за 1/2-финалите в турнира за купата на

...
ЦСКА се класира за 1/2-финалите в турнира за купата на
Коментари Харесай

ЦСКА на 1/2-финал за Купата след чиста победа над Локо

ЦСКА се класира за 1/2-финалите в шампионата за купата на България след победа с 2:0 против Локомотив (Пловдив).

„Армейците“ бяха по-добрият тим на терена и не оставиха подозрение в превъзходството си над противника. Попаденията означиха Жорди Кайседо (33′) и Георги Йомов (41′) през първото полувреме.

Въпреки всичко гостите бяха тези, които можеха да поведат още в първата минута след светкавична контраофанзива, която изведе Боруков самичък против Бусато. Вратарят на ЦСКА обаче излезе уверено и съумя да избие удара на нападателя.

„Армейците“ изравниха играта и се настаниха трайно в половината на пловдивчани. Кери опитва да пусне към Кайседо, само че еквадорецът се размина с топката. Малко по-късно пък Мазику стреля по диагонала, само че вратарят Рейдър избави.

В 26-ата минута Кайседо бе съборен в наказателното поле, само че реферът остана безгласен и отсъди единствено корнер в интерес на „червените“.

В 33-ата минута обаче голмайсторът на ЦСКА бе безмилостен – Турицов пусна към Кайседо по десния фланг, южноамериканецът напредна със противник на гърба, влезе в наказателното поле и с мощен шут матира Рейдър за 1:0.

Домакините продължиха с натиска и малко преди края на първото полувреме Йомов удвои преднината на „армейците“, откакто стреля към вратата, топката рикошира в крайници на бранител на „смърфовете“ и влетя в мрежата за 2:0.

След почивката ЦСКА още веднъж продължи да бъде по-активния тим. В игра се появи Яник Вилдсхут на мястото на Греъм Кери и незабавно раздвижи играта по левия фланг. Нидерландецът на два пъти се подигра с съперника, само че пасовете му не съумяха да намерят съотборник пред вратата.

Гостите от Пловдив също пробваха да върнат едно попадение, само че ослепителен Густаво Бусато отчая „железничарите“ на три пъти.

Следващият мач на ЦСКА е в неделя, когато отборът на Стойчо Младенов се изправя против Левски. Вечното дерби е от 14 ч. на стадион „Васил Левски“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР