ЦСКА победи Черно море с 2:0 като гост в среща

...
ЦСКА победи Черно море с 2:0 като гост в среща
Коментари Харесай

ЦСКА стигна до късен успех във Варна, равенство с две дузпи между Славия и Локо

ЦСКА победи Черно море с 2:0 като посетител в среща от 15-ия кръг на efbet Лига.

„ Армейците ” стигнаха до късен триумф след два гола в последните минути на резервата Кристиян Малинов и Али Соу. Първо българският национал се разписа в 88-та минута, а две по-късно гамбийският нападател оформи и крайния резултат със седмия си гол в шампионата през сезона.

Двубоят на стадион „ Тича ” предложи както постоянно доста борба, само че за сметка на това головите обстановки бяха малко. В самия завършек на първата част Рубен Пинто нацели гредата след компактен шут от отдалеченост. Мачът вървеше към нулево реми, когато появилият се минути по-рано Малинов означи за гостите. В добавеното време Соу повтори упражнението за успеха.

Така ЦСКА си върна на Черно море за загубата при започване на сезона с 1:3. В класирането столичани събират 28 точки на четвърто място, до момента в който „ моряците ” са шести с 21.

Славия и Локомотив Пловдив пък приключиха наедно 1:1.

„ Железничарите ” поведоха с гол от дузпа на капитана Димитър Илиев в 74-та минута, само че шест по-късно Галин Иванов изравни също от 11-метров углавен удар. Така Славия лиши пловдивчани от седма поредна победа в шампионата. „ Белите ” пък не съумяха да запишат пети пореден триумф.

Двубоят в столичния квартал „ Овча Купел ” предложи доста здрава борба, само че Локомотив е тимът, който може да бъде повече неудовлетворен от точката. През първата част „ смърфовете ” удариха греда посредством Ожболт след хитро осъществяване на свободен удар. Впоследствие поведоха посредством углавен удар, отсъден за нарушаване против Павел Витанов. Димитър Илиев осъществя невъзмутимо с гол №10 през сезона, който го прави краткотраен голмайстор на елита. В 82-та минута пристигна и най-спорният миг, откакто съдията Ивайло Стоянов отсъди дузпа за фаул на Томашевич против Шоколаров. От повторенията стана ясно, че контакт сред двамата няма, а даже да има подобен, той е директно пред наказателното поле. Дузпа обаче бе отсъдена и Галин Иванов не сгреши за крайното 1:1.

Ботев Враца и Витоша Бистрица приключиха наедно 1:1 в първия за деня.

Валери Домовчийски откри резултата за врачани от дузпа в самия завършек на първото полувреме, само че резервата Запро Динев изравни в 74-та минута. Андреас Васев позволи неточност на тъча и Атанас Кабов му лиши топката. Юношата на Левски откри непокрития в наказателното поле Динев и той изравни от непосредствена непосредственост.

Ботев може да съжалява, че не завоюва трите точки, защото имаше доста преимущество в мача. Петър Атанасов и Валери Божинов бяха спрени от вратаря Християн Василев, който направи доста мощен мач.

Така Ботев не съумя да победи един от директните си съперници в битката за оцеляване в шампионата. Равенството пък е първо за Витоша, откакто досега точковият актив на отбора бе единствено 3 с помощта на една победа. В класирането Ботев Враца е на 11-то място с 13 точки, до момента в който Витоша е финален с 4. В идващия кръг „ тигрите ” одобряват Лудогорец, а Ботев гостува на Локомотив Пловдив.

Мачът сред Ботев Враца и Витоша Бистрица ще се запомни и с това, че досега е единственият в елита през този сезон, в който всички футболисти на терена са българи. Футболистите, които се появиха от пейката също са българи, а в добавка към това треньорите също са родни експерти. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР