ЦСКА победи Берое с 2:0 в един от най-интересните мачове

...
ЦСКА победи Берое с 2:0 в един от най-интересните мачове
Коментари Харесай

С красиви голове ЦСКА сломи "Берое"

ЦСКА победи " Берое " с 2:0 в един от най-интересните мачове от 24-ия кръг в Първа лига. Червените се постановиха на своя стадион " Българска войска " с две красиви попадения на ирландеца Греъм Кери.

След едва първо полувреме Кери откри в 59-ата минута с гол от директен свободен удар. В 72-ата минута ирландецът се разписа и с изстрел от воле.

В дуела имаше и два анулирани гола за " Берое ". Първият поради засада на Крум Стоянов, а вторият поради нарушаване в нахлуване.

Победата разреши на ЦСКА да се изравни с втория в таблицата " Локомотив " (Пловдив), като и двата отбора имат по 46 точки. По-рано денем черно-белите изненадващо приключиха 1:1 с " Витоша " (Бистрица) като хазаин.

Само на точка зад " Локомотив " и ЦСКА е " Левски ", който е с 45.

Във втори следващ мач на алените в Първа лига на трибуните имаше и викания против премиера Бойко Борисов. Това се случва, в деня, в който министър-председателят разгласи, че страната може да помогне на " Левски " посредством спонсорство от Българския състезателен тотализатор.

На " Българска войска " срещата стартира с дейна игра от алените. Още преди да е изтекла и една минута Греъм Кери заплаши вратаря на " Берое " Душан Перниш, само че топката мина настрана.

Това се оказа единственото по-сериозно състояние за ЦСКА през първото полувреме, като след него футболистите на Милош Крушчич бяха неуверени. В предни позиции Ахмед Ахмедов беше изолиран и мъчно задържаше топката, до момента в който останалите офанзивни играчи на алените не успяваха да комбинират с него.

" Берое " принуди един път Густаво Бусато да се намесва, като по-сериозните обстановки за гостите бяха след статични положения.

На почивката ЦСКА приключи без нито един прецизен удар, до момента в който " Берое " имаше един.

След паузата " Берое " се задържа в полето на ЦСКА и два пъти стигна покрай вратата на алените. Въпреки това точни удари още веднъж липсваха.

Точно час след началото на срещата алените съумяха да открият. Евандро беше фаулиран на към 25 метра от вратата на " Берое ". Зад топката застана Греъм Кери, който с хубав изстрел с левия крайник не остави никакви шансове на стража на гостите.

 С красиви голове ЦСКА пречупи
© LAP.BG

За ирландския футболист това беше едвам втори гол в Първа лига, като той се беше разписал и при триумфа над " Дунав " през декември.

Голът съумя да успокои алените, които започнаха да играят с доста по-голямо самочувствие. Футболистите на Крушчич нападнаха по-масирано и това незабавно донесе разлика.

В 72-ата минута Кери се разписа за повторно. Той овладя на гърди и от воле стреля с десния крайник, като ударът му още веднъж се оказа неспасяем.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР