ЦСКА остава в битката за достигане до полуфинали в първенството

...
ЦСКА остава в битката за достигане до полуфинали в първенството
Коментари Харесай

ЦСКА изравни серията срещу Дея Спорт - 1:1

ЦСКА остава в борбата за постигане до полуфинали в шампионата на еfbet Супер Волей. Червените надиграха като домакини Дея спорт (Бургас) с  3:2 (21:25, 25:22, 23:25, 25:21, 15:10)  във втория мач сред двата отбора от четвъртфиналните плейофи.

 



 

Така армейците изравниха серията 1:1 победи и ще се играе трети съдбоносен дуел. Той е плануван за 8 април от 18:00 часа в зала „ Младост “ в Бургас.

 



 

Тимът на Дея бе без главния си разпределител  и капитан Георги Братоев, който не взе присъединяване в мача заради наказване. Той бе заместен от младия Борислав Николов. 

 



 

Домакините също имаха здравословни проблеми, като играха в най-важните моменти бяха главното си либеро Добромир Иванов, който бе заместен от Валентин Пейчев. След като изтърваха противника при гостуването си в първия мач, в този момент те излязоха устремени за реванш и съумяха да наложат волята си в тежксата борба.

 

Двубоят бе повтаряне на първия конфликт в Бургас, като още веднъж крайния победител бе излъчен след оспорвана петгеймова борба. Имаше доста динамичност, страхотни отигравания и битка от двете страни на мрежата. В последна сметка армейците, подкрепяни от страхотната си аудитория, демонстрираха, че заслужават не по-малко от Дея да продължат напред, като двата отбора ще се срещнат още веднъж след два дни в Бургас.

 



 

Армейците стартираха с огромна мотивация за триумф на собствен терен и поведоха стремително с 5:2 и 7:3. Превъзходството им се резервира до 12:8. В този миг бургазлии ускориха сервиса си, който се оказа решителен за обрата. Гостите направиха две дълги серии от този елемен, като разрушиха посрещането на домакините. Тон даде Тодор Вълчев, а след неговите осъществявания от крайната линия Дея изравни при 13:13. Последва ном взлом на сервис от Стефан Чавдаров, в това число и два следващи аса и Дея излезе напред с две точки 16:14. Домакините се стъписаха и започнаха да бъркат. Треньорът Сашо Попов потърси смяна в играта, като на поста разпределител се появи Делчо Раев, само че и това не оказа помощ. Водачеството на Дея се резервира до дъно. ЦСКА се опита на се върне, като в решителните минути понижи разликата до две точки 21:23, само че бургазлии не разрешиха по-голямо противопоставяне. Устояха на всички офанзиви и затвориха гейма, като поведоха с 1:0.

 



 

Във втората част ЦСКА излезе с още по-нахъсано и демонстрираха благоприятни условия. Атаката потръгна, а Димитър Димитров бе в стихията си. Червените взеха първичен задатък с 9:5, а в средата водеха с 15:11. Те резервираха непоклатимост и не дадоха шансове на противника, като завоюваха гейма за равенството 1:1.

 

Възходящата линия на ЦСКА не се резервира. Третата част стартира под диктовката на Дея, като още веднъж сервисът даде разликата. Гостите имаха водеща роля доникъде, като водеха с 15:12. Армейците подвигнаха темпото и изравниха при 17:17. Дея още веднъж дръпна с две точки 20:18, като разликата се резервира до дъно и те завоюваха с 25:23.

 

Пореден поврат стана в четвъртата част, когато домакините още веднъж бяха по-добрият отбор на полето. В средата на гейма армейците направиха огромна разлика 17:11 и безусловно повалиха противника. Треньорът на Дея Франческо Кадеду пък видя накъде отиват нещата и извади главния си състав, с цел да се приготви за тойбрека.

 

В петата решителна част ЦСКА подвигна на крайници публиката си, като стартира стремително с 5:0, а Димитър Димитров бе неукротим. Дея се опита да се върне и понижи до 4:5, само че за повече нямаше сили. Армейците демонстрираха воля и страхотна борбеност в най-важните минути. Запазиха непоклатимост и удържаха фронта до дъно, като постановиха волята си за крайното 3:2.

 



 

Пореден страховит мач направи Димитър Димитров, който приключи с 32 точки за успеха на ЦСКА (2 блока). Трима волейболисти на алените приключиха с идентичен актив от по 12 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР