ЦСКА и Лудогорец играят мачовете си от евротурнирите тази вечер.

...
ЦСКА и Лудогорец играят мачовете си от евротурнирите тази вечер.
Коментари Харесай

ЦСКА и Лудогорец излизат срещу познати съперници за още европейска слава

ЦСКА и Лудогорец играят мачовете си от евротурнирите довечера. Две години по-късно " алените " и швейцарския Базел още веднъж се изправят един против различен в спор за място в групите, само че този път в Лигата на конференциите. Двубоят, чието първо деяние е от 20,00 часа на ст. " Васил Левски ", ще се разграничава и по това, че спечелилият ще бъде излъчен в два мача, а не както преди две година - в единствено един.

Двубоят на ЦСКА против Базел на 1 октомври 2020 година е може би най-хубавият за „ армейците “ за последните години в Европа. Българският отбор сподели извънреден темперамент и не се съобщи, откакто позволи гол на „ Санкт Якоб Парк “ в 54-ата минута. „ Червените “ бяха доста по-добрият тим до края на дуела и с два гола на Тиаго резултатът бе извърнат. Ахмедов пък оформи крайното 3:1 в последните секунди.

Както тогава, по този начин и в този момент ЦСКА е новобранец в тази двойка. Резултатите за тима не са неприятни, само че притеснителна е играта, която показват момчетата на Саша Илич. Същото обаче важи и за техния конкурент, който даже не може да се похвали с сходни положителни резултати, само че пък има класата и опита на своя страна.

Миналия четвъртък ЦСКА поведе рано на Сейнт Патрикс в Ирландия и съумя да опази суха мрежа през всички 90 минути. Дузпа, осъществена от Турицов през втората част, класира „ алените “ напред. Базел също трябваше да обръща резултата в своя изгода след минимална загуба от Брьондби в първия дуел. На собствен ред швейцарците завоюваха с 2:1 и пред лична аудитория бяха по-точни при осъществяването на дузпите.

През уикенда ЦСКА продължи с неубедителните дейности в офанзива, като минимално победи един от новаците в Първа Лига Септември. В този дуел Илич обаче съумя да даде отмора на част от своите титуляри, а в игра от първата минута видяхме цели шест българи. Базел пък продължава без победа в швейцарската Супер Лига. Тимът изненадващо отстъпи с 0:2 като хазаин на Лугано в неделя и е с три равенства и загуба след първите четири кръга.

Лудогорец пък за шеста поредна година ще играе в групите на европейските клубни шампионати, откакто пропусна да стори това единствено един път от влизането си в Лига Европа през 2013 година насам. „ Орлите “ обаче ще би трябвало да се преборят за своето място във втория по мощ клубен шампионат. В противоположен случай те ще се озоват в Лига на конференциите.

От 20,45 часа в Разград българският първенец се изправя против литовския Жалгирис. Представянето на този тим в Европа е много по-скромно и завоюването на място минимум в групите на Лига на конференциите е сериозен триумф за тях. Това ще е първа европейска есен за първенеца на Литва. В последните години Лудогорец натрупа сериозен опит с куп мачове зад тила си. Два от тях са точно против днешния съперник във втория кръг от квалификациите на Шампионска лига за сезон 2017/18. Тогава Жалгирис печели първата среща с 2:1 в Литва и поведе в Разград, само че „ орлите “ стигнаха до цялостен поврат и завоюваха с 4:1.

Лудогорец загатна за своите умения в офанзива в двата злополучни мача с Динамо Загреб. Те бяха изгубени с общ резултат 3:6, а дуелът в Загреб лимитира избора на Шимунджа за идния дуел. Трима играчи бяха изгонени. Преди това Лудогорец сподели недостатъци при загуба с 1:2 от Шамрок Роувърс в Ирландия, откакто в първите три мача бе непогрешим с победи на нула.

Според логиката Жалгирис от дълго време трябваше да е потеглил към Лига на конференциите и даже може би към този момент отвън Европа. Косоварският Балкани бе отхвърлен след продължения и се стигна до огромната изненада поднесена от литовците. Те освен отстраниха Малмьо в идващия кръг, а го сториха с две победи и общ резултат 3:0. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР