ЦСКА и Левски завършиха 0:0 в дербито от първия кръг

...
ЦСКА и Левски завършиха 0:0 в дербито от първия кръг
Коментари Харесай

ЦСКА и Левски се занулиха и направиха услуги на Ботев и Лудогорец

ЦСКА и Левски приключиха 0:0 в дербито от първия кръг на плейофите за установяване на медалистите и местата от първо до шесто в Първа лига. При победа над " Славия " по-късно довечера Лудогорец ще си обезпечат 11-ата поредна шампионска купа. Ботев пък си обезпечава удобен задатък над „ сините” от 6 точки преди директния им мач на Герена.

Първата по-сериозна заплаха пристигна в 20-ата мин. Създаде я Илиян Стефанов от " Левски ". Той получи в наказателното поле, замахна, само че прибра топката с десния крайник пред шпагата на Мено Кох. Стефанов незабавно отигра с левия крайник, само че около вратата на Димитър Евтимов.

Левски стоеше малко по-добре на хлъзгавия терен.

В 31-ата мин един от най-активните в срещата - Уелтън, нахлу за следващ път в наказателното поле, само че Иван Турицов се намеси. ВАР прегледа дали не е имало игра с ръка на бранителя на " алените ", само че такава в действителност нямаше.

ЦСКА направи първата си " футболна " акция чав в 42-ата мин, само че опитът за свършек с шут на Греъм Кери пред наказателното поле бе драматичен - повече от надалеч от задачата.

С малко по-добро държание на " сините ", без прецизен удар и разумно - без голове, противниците се отдръпнаха на отмора.

Втората част стартира с опция за ЦСКА, само че Сонко Сундберг съумя да играе с топката тъкмо преди Жорди Кайседо да стигне до нея и до първия си късмет в мача.

В 48-ата мин дейностите бяха пред противоположната врата - Драган Михайлович центрира, Билал Бари стреля с глава, само че още веднъж неопределено.

В 57-ата мин ЦСКА изригна и бе покрай разкриване на резултата с първия си прецизен удар в мача. След недобро изчистване на " синята " защита топката стигна до Гарсес, той сви чудесно към връхлитащия Греъм Кери. Последва шут диагонално към далечния ъгъл на вратата, само че Николай Михайлов съумя да отклони с пръстите на лявата ръка в корнер.

Цесекарите подвигнаха оборотите и се позадържаха за първи път наоколо до вратата на противника.

В 72-ата мин Гарсес вкара топката в мрежата на " Левски ", само че бе отсъдена засада. " Сините " не съумяха да изчистят добре - след рикошет от тялото на Мазику топката се върна към Гарсес, който се обърна, стреля незабавно и преодоля Николай Михайлов. Но цесекарят бе зад тила на отбраната, когато топката стигна у него.

В 84-ата мин Маурисио Гарсес получи пас зад тила на Михайлович и излезе самичък против Николай Михайлов. Бразилецът заложи на силата и стреля извънредно неопределено - над вратата, за наслада на даже непомръдналия вратар на " сините ".

В последните секунди на 3-минутното продължение на постоянното време ЦСКА можеше да измъкне успеха. Варела центрира, Жеферсон излезе пред " синята " защита и стреля с глава, само че малко над вратата.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР