ЦСКА гостува на Бодьо/Глимт тази вечер в опит да спечели

...
ЦСКА гостува на Бодьо/Глимт тази вечер в опит да спечели
Коментари Харесай

Гостуванията в групова фаза са ахилесова пета на ЦСКА

ЦСКА гостува на Бодьо/Глимт довечера в опит да завоюва точка или 3, откакто досега има единствено една в групите на шампионата Лига на Конференциите. Тя беше извоювана точно против норвежците - 0:0 на стадион " Васил Левски ".

Визитите в групова фаза от европейски клубни шампионати са " слабост " на ЦСКА. До момента от 13 мача, " алените " имат единствено една победа - с 2:1 против Рапид във Виена. Тя беше реализирана през сезон 2010/2011 с голове на Тодор Янчев и Маркиньос. Равенствата са 2, и двете от предишния сезон - 0:0 против Рома и Клуж. В останалите 10 срещи ЦСКА загуби.

През сезон 2005/2006 " армейците " отстъпиха на Славия в Прага с 2:4 и на Монако с 1:2. В първия дуел головете за българския гранд вкараха сегашният админ на клуба Стойко Сакалиев и Емил Гъргоров. Във Франция прецизен беше Велизар Димитров.

31-кратният ни първенец се класира още веднъж в групи през сезон 2009/2010, а там преклони глава при визитите си на Фулъм (0:1), Рома (0:2) и Базел (1:3). Голмайстор в Швейцария стана актуалният асистент на Стойчо Младенов - Тодор Янчев. Именно Тошко е с най-вече попадения за ЦСКА при гостувания в групи - 2.

През сезон 2010/2011 ЦСКА победи Рапид в Австрия, само че също по този начин загуби от Бешикташ в Турция с 0:1 и от Порто в Португалия с 1:3. Тогава прецизен за " армейците " беше Спас Делев.

Миналата акция ЦСКА загуби единствено от Йънг Бойс на непознат терен - 0:3. А през този сезон беше победен от Рома с 1:5 и позволи следващо проваляне от Зоря - 0:2. Греъм Кери е единственият от настоящия тим на ЦСКА, който се разписа при посещение в групова фаза. Направи го на " Олимпико ".

АНГЕЛ ДОМУСЧИЕВ , делегат на ТОПСПОРТ в Будьо, Норвегия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР