ЦСКА гостува на Арда днес от 16:30 часа, като това

...
ЦСКА гостува на Арда днес от 16:30 часа, като това
Коментари Харесай

ЦСКА изпитва огромни проблеми извън София

ЦСКА гостува на Арда през днешния ден от 16:30 часа, като това ще е 12-ата аудиенция на отбора, воден от Стойчо Младенов, отвън София тази есен. Треньорът на армейците има съществени мотиви за терзание на база извънредно неубедителното показване на футболистите му отвън столицата до момента. От началото на акцията алените имаха пет турнирни срещи в провинцията и шест пъти пътуваха оттатък границите на страната поради уговорките си в Лигата на конференциите. На родната сцена съумяха да стигнат до успеха едвам два пъти, а на интернационалната - нито един път, като са в серия от 4 следващи загуби при гостуванията си в евротурнирите.

Първото излизане на ЦСКА от София през този сезон бе и повторният дебют на Стойчо Младенов отпред на отбора. Армейците гостуваха на скромния латвийски Лиепая след 0:0 на " Българска войска " и се нуждаеха от доста по-добро показване, с цел да си обезпечат елементарно прекосяване през непретенциозния противник. Такова обаче не последва и откакто за общо 210 игрови минути двата отбора не съумяха да си отбележат гол, рулетката на дузпите въпреки всичко бе по-благосклонна към ЦСКА. 2 седмици по-късно алените гостуваха в много по-спокойно въодушевление на хърватския Осиек, откакто бяха спечелили първата среща в София с 4:2. С дисциплинирано държание на стадион " Градски врът " и резултат 1:1 си осигуриха присъединяване в плейофите за влизане в групите на шампионата. Там гостуването бе в първата от двете срещи, а противникът - Виктория Пилзен. Слабото показване и загубата с 0:2 оставиха ЦСКА с единия крайник отвън Европа, само че героичното 3:0 в столицата вкара отбора в същинската част на Лигата на конференциите.

Така пристигна време и за първото турнирно посещение на алените отвън София. Тимът пътува до Варна, където бе надигран от Черно море, само че с огромна доза шанс, момент футболна магия на Кери и попадение на Кайседо изтръгна трите точки. Първата аудиенция в групите на Лигата на конференциите бе на " Олимпико " против Рома и приключи пагубно - 1:5.

И назад в шампионата, където ЦСКА завоюва и второто си турнирно посещение отвън столицата. Съперник бе Ботев Враца, като това бе и най-силното показване на армейците на открито. Въпреки безапелационния резултат 4:2 обаче още веднъж през втората част на дуела имаше слаб интервал, в който успеха можеше да бъде изпусната. Тя се оказа и последна до момента за отбора отвън София. На интернационалната сцена последваха провали с по 0:2 от Заря Луганск и Бодьо/Глимт. У нас пък ЦСКА изигра два извънредно безлични мача против Берое (0:0) и Пирин (1:1). Бе изгубено и дербито на върха против Лудогорец в Разград (0:2).

Равносметката демонстрира, че армейците са спечелили единствено два от 11-те си мача отвън столицата, като са позволили 5 провали.

Днес в Кърджали ЦСКА ще опита да пооправи вредите, нанесени при последните изяви надалеч от София.
 ЦСКА с позитивен баланс против Левски и Локо (Пд), само че с негативен против Лудогорец
ЦСКА с позитивен баланс против Левски и Локо (Пд), само че с негативен против Лудогорец

Откакто се завърна в елита

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР