ЦСКА 1948 победи Левски с 1:0 като домакин в Бистрица

...
ЦСКА 1948 победи Левски с 1:0 като домакин в Бистрица
Коментари Харесай

След приказен гол и червен картон - ЦСКА 1948 пак би Левски

ЦСКА 1948 победи " Левски " с 1:0 като хазаин в Бистрица в мач от 16-ия кръг на Първа лига. Педриньо осъществя един от най-красивите голове този сезон със ужасно осъществяване в 59-ата минута.

Десетина минути преди края " алените " останаха с човек по-малко, откакто Антонио Вутов - младеж на " сините ", бе изпъден след разглеждане на ВАР. Той влезе с крайник в главата на вратаря Пламен Андреев пред рамката на " Левски ", жълтият картон бе анулиран от съдията Драгомир Драганов и справедливо сменен с червен.

Тимът на Николай Костов два пъти удари греди - Марин Петков при опит за добавка в 40-ата минута при интервенция на Даниел Наумов (най-чистата възможност), отново той от дребен ъгъл след почивката.

В края на първото полувреме " Левски " имаше искания за дузпа - топката се спря в ръката на бранител на ЦСКА 1948. Факт е, че " сините " повече владееха топката и сътвориха повече и по-чисти голови благоприятни условия.

Отрази се за следващ път отсъствието на Уелтон. " Левски " е без победа в последните три мача, от които записа две загуби. Има единствено един триумф в последните шест. Така " сините " са пети и на 8 точки от водачите ЦСКА-София и " Черно море ", който по-рано през днешния ден изтръгна 1:0 против " Арда " вкъщи с гол на Васил Панайотов малко преди края.

Докато ЦСКА 1948 е без проваляне в последните 7 мача и към този момент е в топ 6 с 26 т. (на 9 от върха) и два мача по-малко. От челната шестица излезе " Арда ".

Любопитен факт е, че " Левски " няма победа над ЦСКА 1948 към този момент втори шампионат. Създаденият през 2016 година клуб повторно побеждава гранда, а в предишния сезон противниците записаха две равенства и цялостен триумф за " алените ".

Като изключим описаните нагоре обстановки, мачът в Бистрица през днешния ден бе най-много надхитряне с доста единоборства. В 59-ата минута Педриньо бе съвсем с тил към вратата на " Левски " и диагонално отляво на офанзивата. Той пое топката, елегантно се освободи от съперник и към този момент с лице против Андреев го простреля с прехвърлящ удар в горния ляв ъгъл на вратата от 27 метра. 

ЦСКА 1948 набира скорост, а " Левски " има доста проблеми в офанзива.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР