Цитрусовите плодове са известни със съдържанието си на много полезни

...
Цитрусовите плодове са известни със съдържанието си на много полезни
Коментари Харесай

Цитрусови плодове по време на бременността

Цитрусовите плодове са известни със наличието си на доста потребни субстанции, измежду които преди всичко е скъпият за човешкия организъм витамин С.

Дали обаче е безвредно да се употребяват цитрусови плодове по време на бременността? Според изследвания на експерти бременните дами би трябвало да внимават с потреблението на цитрусови плодове, защото те могат да провокират нежелани реакции.

Ако се употребяват цитрусови плодове по време на бременността, е вероятен гастро рефлукс – поява на киселини, а също по този начин и други нежелани проблеми.

 Цитруси

Всяка бъдеща майка сама би трябвало да реши дали да употребява цитрусови плодове, до момента в който коремът й нараства, и каква да е вярната доза за нея.

Цитрусовите плодове са освен лимонът и портокалите, само че също по този начин мандарини, помело, грейпфрут, лайм. Ако бременната жена овкусява салатите си с лимон, това също би трябвало да се брои за изразходване на цитруси.

Цитрусовите плодове имат своите изгоди по време на бременността. Те съдържат глюкоза, фруктоза, витамин С, пектин – всички тези субстанции са потребни за организма на бъдещата майка.

 гадене при бременни

Цитрусовите плодове също по този начин възстановяват кръвната захар и равнището на холестерола. Вкусните южни плодчета съдържат също по този начин субстанции, които подтикват направата на колаген, което е значимо за хубостта на кожата.

Антиоксидантите, които се съдържат в огромно количество във всички цитрусови плодове, оказват помощ на бъдещата майка да се оправя по-лесно с инфекциите. Цитрусовите плодове възстановяват кръвното налягане на бременната жена.

Но бременните дами би трябвало да знаят, че в късните месеци на бременността цитрусовите плодове могат да провокират поява на киселини.

Прекаляването с цитрусови плодове по време на бременността може да се отрази зле на зъбите и да ги направи прекомерно чувствителни.

Някои дами могат да развият алергия към пектина в цитрусовите плодове по време на бременността. Прекаляването с потреблението на цитрусови плодове може да провокира стомашни разстройства по време на бременността.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР