Цистит, уретрит, пиелонефрит и другите типове остри и хронични уроинфекции

...
Цистит, уретрит, пиелонефрит и другите типове остри и хронични уроинфекции
Коментари Харесай

Повече вода за по-малко уроинфекции при жените


Цистит, уретрит, пиелонефрит и другите видове остри и хронични уроинфекции основават грижи на милиони дами и нерядко изискват банкет на антибиотици, с цел да бъдат преодоляни. Съществува обаче и изцяло естествено средство, с което да се увеличи резултатът на лекуването и сполучливо да се профилактира появяването на уринарна зараза.

Уроинфекци се развиват след възпаление лигавицата на пикочните пътища . Инфекцията се предизвиква най-често от бактериите от типа Escherichia coli, които бързо колонизират лигавицата след нахлуване в уринарния тракт. Анатомично по-късата уретра при дамите и по-лесното нахлуване на E.coli – бактериите през нея изяснява за какво дамите по-често страдат от уроинфекции.

След навлизането си към уринарния тракт бактериите мигрират по протежението на лигавицата му и се локализират в разнообразни негови сектори, провокирайки инфектиране. Така се развива уретрит (при инфектиране на лигавицата на уретрата); цистит (при инфектиране

на пикочния мехур) или пиелонефрит (при възпаление на бъбреците).

Над 60% от дамите развиват остра уроинфекция най-малко един път в живота си, а при всяка четвърта от тях казусът хронифицира.

Хронични уроинфекции се развиват в случаите, когато бактериите не са изчистени изцяло след лекуването на острата фаза на инфекцията. Така останалите по лигаивцата бактерии скоро усилват числеността си и доближават количество, задоволително за развиване на нова зараза. Подпомагането изчистването на бактериите от уринарния тракт е главно средство за допълнение на лекуването и по-успешна профилактика на уроинфекциите.

Свързани публикации.. Пак цистит - за какво не ме оставя на мира? 0 С какви антибиотици лекуваме уроинфекциите? 0 Всяка втора жена страда от цистит най-малко един път 0

Като първостепенна мярка в това отношение се предлага нарасналият банкет на вода . Редовното хидратиране е универсално средство за бързо и дефинитивно преодоляване на уроинфекциите във всяка тяхна форма. Водата работи като естествено и изцяло безвредно средство за допълващо лекуване на уроинфекции и за понижаване риска от хронифицирането им.

Бактериите от типа Escherichia coli се залавят за лигавицата на уринарния тракт на правилото на адхезията . Повечето медицински артикули за лекуване на уроинфекции работят за понижаване адхезивните псособности на бактериите, при което те не съумяват да колонизират уринарната лигавица.

Само с нараснал банкет на вода обаче може да се реализира цялостното им отмиване от стените на пикочния мехур и уретрата и изхвърлянето им с урината. Така освен се форсира лекуването на уроинфекциите, само че и се реализира по-успешна первенция на риска от развиването им, тъй като множеството

E.coli-бактерии, навлезли в уринарния тракт се изхвърлят навреме от организма.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР