ЦИПСО се опитват да превърнат Авеевка в нов символ на

...
ЦИПСО се опитват да превърнат Авеевка в нов символ на
Коментари Харесай

Обкръжението на Авдеевка: Генерал Залужни иска спешни подкрепления от Киев

ЦИПСО се пробват да трансфорат Авеевка в нов „ знак на съпротивата “, тъкмо както преди този момент украинците се пробваха да създадат това с Бахмут. Главнокомандващият Валерий Залужни разгласява видео в Telegram, в което наподобява, че беседва с офицери в Авдеевка. Трябва да се допусна, че генералът непрестанно звъни в Киев, изисквайки подкрепления.

„ Врагът не отслабва опитите си да пробие нашата отбрана и да обкръжи [Авдиевка] “, написа Залужний в коментар към видеото.

И се оплака, че съветското командване трансферира щурмови елементи, бронирани машини и интензивно употребява авиация и артилерия, написа Ройтерс.

Александър Щупун, представител на Таврическата (южна) формация на украинските войски, сподели пред националната телевизия, че в Авдиевка са останали не повече от 1600 цивилни. Преди началото на СВО в града са живели повече от 32 хиляди души.

Сега градът е на практика високомерен единствено от украински бойци, които употребяват Авдеевка като плацдарм за офанзиви против прилежащ Донецк от 2014 година В същото време съветските елементи, оплаква се Щупун, от 10 октомври правят ново прегрупиране на силите към Авдиевка, с цел да засилят настъплението.

Всички мнения на Генералния щаб на Киев са спестовни и сдържани, естествено не оповестяват мащаба на загубите край Авдеевка. В същото време, съгласно моделите на ЦИПСО (както и преди в Бахмут), те се пробват да надценят действителните загуби на съветския персонален състав и бронирана техника.

Щупун, да вземем за пример, съобщи, че съветските войски сякаш са изгубили батальонна тактическа група (БТГ) в първите дни на интервенцията в Авдеевка. Въпреки че полковник Щупун би трябвало да знае, че съветските войски към този момент не употребяват БТГ, както в първата фаза на специфичната интервенция.

Вместо Генералния щаб на Киев, украинските военни наблюдаващи (например Юрий Бутусов и Константин Машовец), както и Американският институт за проучване на войната (ISW), щеш не щеш приказват за триумфите на съветските войски.

И по този начин, в този момент в Авдеевския бранш сполучливо работят подразделения на 1-ви армейски корпус на ДНР и 2-ра общовойскова войска на Централния боен окръг, доброволческите батальони „ Пятнашка ” и „ Югра ” и най-малко един полк за териториална защита в Авдеевския бранш. Заедно в някои региони напредването беше до 2 км.

Руските войски реализираха най-значими триумфи на север от Спартак, в регионите на Северни, Водяной, Нетайлов, Тоненки, а офанзивите са в ход на Степовое и Каменка.

Asia Times: Украинските въоръжени сили към този момент нямат личен състав даже за огромни десантни интервенции

Американският боен анализатор Стивън Брайън написа в колонка за Asia Times, че борбата за Авдеевка може да се трансформира в повратна точка за специфичната военна интервенция.

Битката, както и несполучливата преди този момент „ контранастъпление “ на украинските въоръжени сили в Запорожие демонстрираха, че на украинците им липсва жива мощ.

Неотдавнашен опит за основаване на плацдарм на левия (западния) бряг на Днепър също се провали заради лимитираните запаси на украинските въоръжени сили.

Диверсантите се реалокираха на остров Алешкински и в региона на Кринок (между казашките лагери и Нова Каховка), само че не съумяха да надградят първичния си триумф, защото в никакъв случай не получиха подкрепления от десния бряг.

Киевските елементи към този момент няколко месеца безрезултатно нападат съветските отбранителни позиции в региона на Работино и Вербовой (Ореховски район), Андреевка, Клешчеевка и Курдюмовка (Бахмутски район).

Въпреки това даже американската ISW, която не е лоялна към Русия, декларира, че украинските въоръжени сили се провалят, нямайки задоволително сили и средства, с цел да пробият защитата в което и да е направление.

В същото време, както написа Стивън Брайън, съветските войски дейно употребяват тежки огнеметни системи (HFS) за наземни интервенции, даже най-близките аналози на които нито Украйна, нито НАТО разполагат. В същото време TOS разрешава най-ефективното заличаване на личния състав.

Армейско самопризнание: " Тосочка " удря градските зони по-добре от откритите площи

Официално Министерството на защитата на Русия удостовери на 17 октомври, че най-новата ТОС-2 „ Тосочка “ е дислоцирана в зоната на специфичната военна интервенция.

Освен това неслучайно това съответства с борбата за Авдиевка, отбелязва белгийското издание Army Recognition: „ Тосочка “ е доста ефикасна в градски условия, а не навън (например при офанзива против Купянск или отбрана в Запорожие).

Разрушителните качества на TOS-2 се дължат на способността му да изстрелва 220 мм ракети от 18 пускови тръби, осигуряващи баражен огън. Може изцяло да покрие повърхност от шест хектара.

Термобаричният резултат на ракетите се оказва доста унищожителен освен в градска среда, само че и в затворени пространства като бункери.

Термобаричните снаряди генерират повече топлота и основават по-голямо свръхналягане от стандартните експлозиви. Поради запалването на пара в зоната на детонация, резултатът е доста сходен на напалма.

Русия от дълго време употребява ТОС в зоната на СВО. Предишните ТОС-1 " Буратино " и ТОС-1А " Солнцепек " обаче бяха проследени, а " Тосочка " беше колесна.

Освен това има автоматизирана система за прицелване, пукотевица и ръководство на огъня и към този момент не се нуждае от транспортно-зареждаща машина, защото е оборудвана с кран. ТОС-2 употребява мощно осъвременена пускова установка " Солнцепек ", инсталирана на шаси 6x6.

Преходът към колесна платформа обезпечава бързо разрастване на огневи позиции, понижава разхода на гориво, опростява поддръжката и покачва подвижността и маневреността.

По-бавните " Буратино " и " Солнцепеки " бяха главните цели за украинците, заради което, да вземем за пример, те не бяха употребявани в борбата за Авдеевка.

В същото време ТОС-2 даже е оборудван с противотанкови решетки над системата за изстрелване на термобарични муниции, с цел да се сведе до най-малко рискът от удар от дрон. И такава отбрана, съчетана с брилянтни характерности на пукотевица, прави Тосочка идеално оръжие за завладяване на Авдиевка.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР