Циклонът Силвия ще донесе лошо време на Балканите, особено на

...
Циклонът Силвия ще донесе лошо време на Балканите, особено на
Коментари Харесай

Циклон с дамско име ще донесе сериозни проблеми на Балканите

Циклонът Силвия ще донесе неприятно време на Балканите, изключително на територията на Македония и Гърция, само че и България няма да бъде подмината от вълната.
Още през днешния ден следобяд (26 юни) идват пороен дъжд, гръмотевици и мощен вятър, като се чака поради това да паднат съществено и температурите. Има прогнози, че е допустимо да се стигне до стойност от под 10 градуса по Целзий, твърди метеорологът от Струга Славчо Попоски, представен от македонското издание " 24 Вести ".
Според прогнозата на Попоски, представена от Агенция " Фокус ", най-засегната ще бъде Гърция. Той прикани жителите, които възнамеряват тези дни да пътуват натам, да отсрочат пътуването, тъй като има огромни опасности за локални наводнения. Попоски предвижда превалявания до 70 литра на квадратен метър в Македония и до 150 л/кв.м в Гърция и усъвършенстване на времето от четвъртък (28 юни).
За България синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология предизвестяват, че има заплаха от градушки. Минималната температура в София се чака да е 12 градуса, в Пловдив - 15 градуса. Засега само в Сливен и Шумен не се чака да има съществени превалявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР