Цикличните акции зависят от циклите на икономическа експанзия и рецесия,

...
Цикличните акции зависят от циклите на икономическа експанзия и рецесия,
Коментари Харесай

ТОП 5 на най-добрите циклични акции за времена на висока инфлация

Цикличните акции зависят от циклите на икономическа агресия и криза, което значи, че се чака да се показват по-добре по време на икономическата агресия. По време на криза една циклична акция може да загуби от цената си. Този жанр акции обаче, имат по-значителен капацитет за напредък по време на интервали на разширение на стопанската система.

Цикличните промишлености включват заведения за хранене, хотелски вериги, петролни компании, самолетни компании, мебелни производители, търговци на дребно на облекла от висок клас и производители на коли, наред с други. Светът претърпя криза, провокирана от пандемия през 2020 година

Въпреки това, международната стопанска система изглеждаше на път към възобновяване през 2021 година През 2022 година инфлацията доближи 40-годишен връх в Съединени американски щати и останалите страни по света. Една от главните аргументи за настоящата инфлация е руско-украинската война, която стартира през февруари 2022 година Световните цени на петрола доближиха 14-годишен връх от 130 $ за барел недопечен нефт, което накара и цените на питателните артикули също да скочат съществено.
 Германия се насочва към инфлация като след Втората международна война
Германия се насочва към инфлация като след Втората международна война

Германците имат великански запаси от злато

Тези покачвания, на цените, могат да бъдат от изгода за някои акции, защото цикличният бизнес модел разрешава на фирмите да трансферират разноските си към своята потребителска база. Компании като Exxon Mobil Corporation, Pioneer Natural Resources Company и KLA Corporation са някои от фирмите, които се чака да се възползват от настоящето икономическо положение.

След деликатна оценка на фирмите с циклични бизнес модели, изданието Insider Monkey прави лист от 5 компании, които е най-вероятно да се възползват от настоящия интервал на инфлация. Компаниите бяха определени съгласно оценките на анализаторите, вероятностите за разширение и финансовите индикатори, в това число парични потоци, дългова позиция и история на дивидентите.

Настроенията за хедж фондовете бяха взети от листата с 912 хедж фонда, проследени от Insider Monkey в края на първото тримесечие на актуалната година.

Ето и кои са тези пет компании, съгласно изданието:

5. Marathon Oil Corporation

Брой хедж фондове с позиция в компанията: 43 Marathon Oil Corporation е американска нефтена и газова компания със седалище в Хюстън, Тексас. Петролните компании може да са податливи на неустойчивост на пазара. Въпреки това, 79% от общата сила се получава от изкопаеми горива в Съединени американски щати и повече в разрастващите се пазари.

Освен това свободният паричен поток на доходност на компанията е при цена на недопечен нефт от 35 $, до момента в който сега той се търгува на близо 110 $. Разпределението на паричните средства на Marathon Oil Corporation към нейните акционери зависи от нейните парични потоци. Компанията е дала обещание да върне най-малко 40% от общия си паричен поток на вложителите.
 Как да опазим спестяванията си по време на инфлация и война?
Как да опазим спестяванията си по време на инфлация и война?

Стойне Василев, самостоятелен финансов съветник, разяснява за предаването Money.bg

Според финансовите доклади на компанията за първото тримесечие, Marathon Oil Corporation е върнала 80% от свободния си паричен поток на вложителите посредством дивиденти и назад изкупуване на акции. По последни данни компанията е с дивидентна рентабилност от 1.46%.

На 14 юни анализаторът на Barclays Жанин Уай увеличи цената на фирмите за изследване на петрол и газ приблизително с 18%. Анализаторът резервира наднормено тегло на акциите на Marathon Oil Corporation, откакто увеличи целевата цена до 37 $ от 30 $.

4. Ulta Beauty, Inc. (NASDAQ: ULTA)

Брой хедж фондове с позиция в компанията: 48

Ulta Beauty е основан в Съединени американски щати търговец на дребно на артикули за хубост. Специализираната промишленост за търговия на дребно е мощно циклична. Компанията обаче има властта да трансферира своите възходящи разноски поради инфлацията на своите клиенти. Лоялността към марката е различен фактор, който оказва помощ на Ulta Beauty да ограничи настоящите резултати на инфлацията. Програмата за преданост Ultamate Rewards има над 37 милиона членове, виновни за 95% от общите продажби на компанията.

На 29 юни анализаторът на Raymond James Оливия Тонг увеличи целевата си цена на Ulta Beauty до $485 от $475 и увеличи рейтинга на акциите на компанията до " Силна покупка " от " Наднормено тегло ". Анализаторът има вяра, че компанията е " изключително добре позиционирана " в актуалната инфлационна обстановка, защото 40% от лоялната потребителска база на Ulta Beauty има приход на домакинство над $100 000. Тя добави, че компанията е добре позиционирана, в случай че стопанската система изпадне в криза.

3. KLA Corporation (NASDAQ:KLAC)

Брой хедж фондове с позиции в компанията: 52 KLA Corporation е основана в Калифорния компания за полупроводниково съоръжение и материали, която дава системи за надзор на процесите и ръководство на добивите на компании за полупроводници и нанотехнологии.
 Инфлацията в Съединени американски щати доближи 40-годишен връх
Инфлацията в Съединени американски щати доближи 40-годишен връх

Данните са за юни тази година

Докладите за третото фискално тримесечие за 2022 година на компанията уточни растеж на приходите от 27% на годишна база до 2,29 милиарда $ спрямо прогнозите за 2,20 милиарда $. Освен това приходите на KLA Corporation са нарастнали с общ годишен ритъм на напредък от 12% от 2012 година насам. Компанията също надмина прогнозите си за EPS от $4,82 с 6,33%.

2. Pioneer Natural Resources Company (NYSE:PXD)

Брой хедж фондове с позиции в компанията: 54

Pioneer Natural Resources Company е основана в Тексас компания за изследване на въглеводороди. Компанията работи в Клайн Шейл в Пермския басейн. На 14 юни анализаторът на Barclays Джени Уай резервира наднормено тегло на акциите на Pioneer Natural Resources Company, откакто увеличи целевата цена до $339 от $302.

Програмата за назад изкупуване на акции на Pioneer Natural Resources Company беше на стойност 250 милиона $ през първото тримесечие на 2022 година Годишната сума демонстрира 1,8% възвръщаемост посредством назад изкупуване. Освен това на 4 май беше разгласен специфичен тримесечен дял от $7,38, с $0,78 като главен дял и $6,60 като изменчив.

Дивидентът беше изплатен на 14 юни 2022 година Комбинираната сума на дивидента от 1,9 милиарда $ демонстрира, че компанията е върнала 83% от свободния си паричен поток на своите акционери. В умозаключение, програмата за назад изкупуване на акции и дивидентите довеждат общата рентабилност на акционерите до близо 15%, една от най-високите в показателя S&P 500.

1. Exxon Mobil Corporation (NYSE:XOM)

Брой хедж фондове с позиция в компанията: 83

Exxon Mobil Corporation е една от най-големите петролни и газови компании в Америка. Към 2022 година компанията е на 6-то място измежду Fortune 500 фирмите. Exxon Mobil Corporation е изплащала и увеличавала дивидентите си на своите вложители през последните 39 години, даже по време на внезапния спад на цените на петрола през 2014 година и по-късно през 2019 година

Компанията има висока дивидентна рентабилност от към 4%, с годишно погашение от $3,52. Последното тримесечно заплащане на дял от $0,88 на акция беше осъществено на 10 юни. На 7 юни анализаторът на Evercore ISI Стивън Ричардсън увеличи рейтинга на акциите на Exxon Mobil Corporation и усили целевата цена от $88 на $120.
 Инфлацията в Съединени американски щати ще се намали, само че не с помощта на Фед
Инфлацията в Съединени американски щати ще се намали, само че не с помощта на Фед

Единственият цикъл на повишение на лихвените проценти, който наподобява на сегашната среда, стартира през август 1980 година

Още една причина да поставите Exxon Mobil Corporation в листата на следените ви позиции е проектът й да разшири своята стратегия за хващане и предпазване на въглерод. Компанията разгласи четири нови плана за хващане и предпазване на въглерод единствено през последните две седмици на юни.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на акции на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР