ЦИК реши, че на изборите „две в едно“ на 14

...
ЦИК реши, че на изборите „две в едно“ на 14
Коментари Харесай

Важно! ЦИК взе решение как ще гласуваме на 14 ноември

ЦИК реши, че на изборите „ две в едно “ на 14 ноември ще се гласоподава на една машина и с една смарт карта.

Разписките ще са две или една, според от това дали гласоподавателя гласоподава за двата типа избори или единствено за единият.

Комисията одобри и по какъв начин ще се пресъздават екраните на устройството, тъй че да се направи избор дали вотът ще се упражни по едно и също време за президент и вицепрезидент и за народни представители или единствено в един от двата избора.

Ако три минути след пускане на гласуването гласоподавателят не предприеме дейности по желание, той ще бъде подсетен с текст, че би трябвало да натисне някой от бутоните на екрана.

След активирането на машината със смарт картата за гласоподаване ще се пресъздава екранен надпис „ Посочете в кои избори ще гласувате “, изпод натиснете „ Потвърдете “, като ще се избират три бутона.

"Първият за избор две в едно, вторият за избор на президент и вицепрезидент, третият за избор на народни представители, а на екрана долу вдясно ще има различен бутон в синьо с надпис „ Потвърждавам “, след което се зарежда втори екран за гласоподаване ", изясни пред БНР представителят на ЦИК Росица Матева.

„ Втора страница, в която ще има три разновидността според от това какъв избор е направил гласоподавателят. Ако е избрал първия бутон, ще се пресъздава на втория екран следният текст: „ Вие избрахте да гласувате, две точки “, като това ще бъде в трите разновидността, като при избора на първия бутон ще се пресъздава текст "Избори за президент и вицепрезидент и за народни представители ", добави Матева.

След това текста „ Потвърдете своя избор “ или се върнете обратно.

Отиваме на трета страница. Ще се пресъздава първият екран на бюлетината за президент и вицепрезидент, бюлетината ще се прелиства с бутон последваща страница и ще се минава към последващо гласоподаване “.

След като е направил своят избор, преди да разпечата разписката или разписките, гласоподавателят още веднъж ще може да се върне обратно, с цел да промени избора си откакто направи обзор.

„ Прегледайте вашият избор. Следващо изречение изпод можете да измененията като натиснете „ Промени избора “ бутона, последващо изречение, изпод напишете „ Гласуване “ и изчаквате квитанция “, изясни представителят на ЦИК.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР