ЦИК още не е обявила още кои депутати влизат в

...
ЦИК още не е обявила още кои депутати влизат в
Коментари Харесай

Орлин Тодоров: Партията на Трифонов е заложила всеобхватни реформи на политическите институции

„ ЦИК още не е оповестила още кои депутати влизат в идващия парламент, по този начин че  има още време Слави Трифонов да реши по кое време да приказва , в този момент по тази причина съгласно мен се мълчи, има и други партии, които към момента мълчат “, разяснява пред БНР Орлин Тодоров, доброволец, взел участие в изработването на политическата стратегия на партията „ ИТН “.

В предаването „ Преди всички “ на стратегия „ Хоризонт “ гой посочи, че разяснява тематиката единствено като жител, не е част от листите на партията на Трифонов.

Над 150 такива доброволци са помагали за изработването на програмата . Тодоров е създател на книгата „ България 05 грешките в кода “, с разбор на политическото устройство на България.

Тодоров изясни, че програмата на партията на Трифонов е качена на уеб страницата им, а за изработването и в продължение на три години са взели участие 150 специалисти от целия свят.

„ В нея има оферти за промяна в доболничната помощ,  други това не го оферират. Основното е, че „ ИТН “ е  единствената партия, която е заложила в програмата си съществени и всеобхватни промени на политическите институции в България .

Защото те са блокирани сега и  те изключват жителите от ръководството на страната . Предлагат се промени в Изборния кодекс, Закона за референдумите и Закона за партиите –  там в тези три закона е „ заровено кучето “ на проблемите в България .

Партията на Трифонов предлага мажоритарна система в два тура за изборите за народни представители и пропорционалната система – индивидуален прехвърляем избор при изборите за Европарламент и за общински съветници. И двете  разрешават хората да си избират персони “ , разясни още Тодоров.

Други тези в програмата на Трифонов са отблокиране на референдумите, промени във финансирането на партиите, сподели още Тодоров.

Още по тематиката в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР