Циганката Иванка Филипова, която преби социална работничка в бургаския кв.

...
Циганката Иванка Филипова, която преби социална работничка в бургаския кв.
Коментари Харесай

Лоши новини за циганката Иванка, пребила социална работничка в Бургас

Циганката Иванка Филипова, която преби обществена работничка в бургаския кв. „ Победа ” (известен като Кумлука), е наказана, само че е получила административно наказване. Това разгласи депутатът Диана Саватева по време на парламентарния надзор през днешния ден, написа " Флагман ". Тя и друга национална представителка от Бургас – Ивелина Василева, попитаха обществения министър Бисер Петков какви ограничения са подхванати за сигурността на чиновниците от Агенцията за обществено подкрепяне в града след случая. Както БЛИЦ заяви, казусът е от 25 май т.г. Циганката Иванка, която е родител на 6 деца, побесняла, откакто била известена, че би трябвало да върне 250 лв. на обществените, защото едното й дете не посещава учебно заведение. Тя се нахвърлила върху служителката на организацията и й нанесла жестоки удари по главата и тялото.

От здравното удостоверение излиза наяве, че дамата има и разместена става, разгласи през днешния ден Ивелина Василева.

Диана Саватева разяснява тематиката от трибуната на Народното събрание и изясни, че са наблюдавали какво се е случило с нападателката Иванка Филипова.

„ Тя е наказана, само че в действителност е наложено административно наказване вместо присъда – 3000 лв. санкция. Няма да разясня присъдата, тъй като не касае въпроса, само че ще слага риторичен въпрос – би трябвало ли да се постановат санкции, които на процедура са неприложими. Да напомним, че тя в действителност е показала тази експанзия за това, че не може да извади от джоба си и да заплати 250 лв. – глоба за това, че детето й не върви на училище”, сподели бургаската депутатка от ГЕРБ.

Министър Бисер Петков от своя страна разкри, че пребитата служителка без значение от претърпяната психическа контузия преди три седмици се е върнала на работа.

Проведени са няколко междуинституционални срещи след случката от 25 май. Вече е обезпечено взаимно посещаване с служител на реда при обслужване на квартали с преобладаващо ромско население, изясни още министърът на труда и обществената политика.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР