Цифровата икономика и зеленото развитие се превърнаха в основни тенденции

...
Цифровата икономика и зеленото развитие се превърнаха в основни тенденции
Коментари Харесай

Китай стимулира по-бързо цифрово, зелено развитие сред членовете на АТИС

Цифровата стопанска система и зеленото развиване се трансфораха в съществени трендове в световната икономическа и обществена промяна. Китайският президент Си Дзинпин прикани в петък всички членове на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС) да засилят икономическото и техническо съдействие в областта на координираното цифрово и зелено развиване. С общо население от 2,9 милиарда души, 21-те стопански системи от АТИС съставляват над 60 % от общия БВП на света и към половината от търговията. Статусът на района е международно важен и постигането на координирано цифрово и зелено развиване е от жизненоважно значение.

Цифровизацията и зеленият напредък са взаимозависими и взаимно се укрепват. Цифровите технологии играят все по-важна роля в насърчаването на зелената стопанска система. Китай трансформира развиването на цифровата стопанска система в национална тактика. Мащабът на цифровата стопанска система на Китай е на второ място в света от години. Постигнат е постоянен прогрес и в съдействието в цифровата стопанска система сред Китай и други стопански системи от АТИС.

Китайската Alibaba Group и държавното управление на Тайланд подписаха съглашение през април 2018г. в Банкок, съгласно което двете страни ще си сътрудничат в региона на електронната търговия, цифровата логистика, туризма и образованието на личния състав. През май 2022г. компанията започва център за данни в Тайланд, с цел да укрепи опциите на локалния бизнес за цифрови нововъведения. Филипините и Австралия също си сътрудничат с Alibaba в региона на търговията на дребно и логистиката, финансите и финтех технологиите, цифровите развлечения и услугите за обществени предприятия.

Най-големият производител на електрически и хибридни коли в Китай, BYD, подписа съглашение през септември с тайландската WHA Group за създаване на нова фабрика за електрически транспортни средства в страната с плануван годишен индустриален потенциал от 150 000 единици. Навлизането на BYD в Тайланд ще помогне на автомобилната промишленост да се приближи до тази цел, както и ще спомогне за страната да се трансформира в световен център за произвеждане на електрически автомобили.

Зеленият напредък обезпечава удобен и еластичен метод за реализиране на стабилно развиване на международната стопанска система. Китай прикани бизнеса си да интегрира зеленото развиване в задграничните вложения и съдействие.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР