Церемонията в петък отбеляза 105-ата годишнина от Деня на Великото

...
Церемонията в петък отбеляза 105-ата годишнина от Деня на Великото
Коментари Харесай

В Румъния десетки хиляди присъстват на военен парад за отбелязване на Деня на Великото обединение

Церемонията в петък означи 105-ата годишнина от Деня на Великото обединяване през 1918 година, когато модерна Румъния е основана след обединяването й със прилежащите райони на Трансилвания, Бесарабия и Буковина. След края на комунизма през 1989 година 1 декември беше разгласен за народен празник в памет на етническите румънци в Алба Юлия, които оповестиха обединяването на Трансилвания с Румъния.

На банкет, извършен в двореца Котрочени след парада, румънският Президентът Клаус Йоханис разказа деня като празник, " който сплотява румънците, без значение къде се намираме, свързвайки ни още веднъж с духа на нашето национално единение. "

" Ние помним културата и традициите, които ни дефинират, ", сподели той. „ И най-много огромният кръстопът на нашата история, когато единствено посредством взаимност и единение успяхме уверено да преодолеем компликациите, които изглеждаха непреодолими. "

Държавният департамент на Съединени американски щати сервира своите поздравления Петък, като сподели, че „ водачеството на Румъния в границите на Алианс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР