Церемонията по погребението на кралица Елизабет Втора налага Лондон да

...
Церемонията по погребението на кралица Елизабет Втора налага Лондон да
Коментари Харесай

Полицията в Лондон се хвана за главата! Кметът зове за спокойствие

Церемонията по погребението на кралица Елизабет Втора постанова Лондон да провежда най-голямата интервенция в областта на сигурността, провеждана в миналото в английската столица, съобщи Асошиейтед прес.

Кметът Садик Хан сподели, че утрешната траурна гала съставлява невиждано предизвикателство за сигурността, защото стотици хиляди поданици и посетители на града ще изпълнят централните му елементи, а описът с публични лица включва 500 души, измежду които императори, крале, кралици, президенти, министър председатели и други водачи от целия свят.

-->

" От десетилетия не е имало сходно скупчване на толкоз доста международни водачи на едно място ", съобщи Хан. 

" Възможно е да има неприятни хора, които желаят да навредят на избрани персони или на някои от международните ни водачи, тъй че работим извънредно старателно с полицията, службите за сигурност и с още доста, доста други, с цел да подсигуряваме, че погребението ще протече допустимо най-гладко ", сподели кметът на английската столица.

Стюарт Кънди, върховен представител на лондонската полиция, сподели, че извънредно комплицираната полицейска интервенция е най-голямата по рода си в историята на Лондон и ще е по-трудна и от тази за олимпиадата през 2012 година

Утре английската столица ще бъде охранявана от над 10 000 служители на реда, като ще дойдат подкрепления от цяла Англия. Стотици доброволци от въоръжените сили ще извършват организационни функционалности по маршрута на погребалното шествие.

Това обаче е единствено най-видимата част от интервенцията по сигурността, която се управлява от високотехнологичен център, ситуиран покрай моста " Ламбет " в региона на Народното събрание.

Уличната канализация и кошчетата за боклуци се проверяват  и запечатват. Утре по покривите ще бъдат ситуирани полицейски наблюдаващи, по улиците ще се движат чиновници на реда с полицейски кучета, река Темза ще бъде охранявана от военнослужещи от флота, ще има и конна полиция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР