Центровете за временно настаняване са основно в София и обичайно

...
Центровете за временно настаняване са основно в София и обичайно
Коментари Харесай

Броят на бездомните хора у нас расте

Центровете за краткотрайно настаняване са главно в София и всекидневно са цялостни

Статистика сочи, че всяка година броят на бездомните хора у нас пораства. Най-много те са в София и в другите огромни градове.

„ Всеки може би самичък може да се убеди, че в София има от ден на ден хора, които ровят по кофите, от ден на ден хора, които спят по улицата. Има забележима беднотия, увеличение на жилищната рецесия. ”, изясни в ефира на Росица Кратункова от Сдружение „ Лекари на света ”.

Центровете за краткотрайно настаняване са съсредоточени главно в София и всекидневно са цялостни. Периодът, в който могат да останат там, е сред три и шест месеца.

„ Хубавото в България е, че множеството българи оцеляват през рецесиите, тъй като имат наследствено жилище, родители. Въпросът е, че с повдигането на цените на парцелите, с метода, по който въобще действа нашето общество, от ден на ден хора стават бездомни. Със сигурност и финансовата рецесия, очевидно е, че доста хора губят жилищата си, някои са жертва на жилищни измами ”, добави журналистът Димитър Кенаров.

Вариантът да се обезпечи покрив за бездомните хора е общинските, пустеещи парцели, да бъдат ремонтирани.

„ Следващото решение е вместо хората да бъдат настанявани от един в различен център, по-скоро да се търси по-дълготрайно решение. Социални служащи да оказват помощ на хората да се стабилизират ”, добави Росица Кратункова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР