Централният съвет на СДСМ прие решение да подкрепи процеса за

...
Централният съвет на СДСМ прие решение да подкрепи процеса за
Коментари Харесай

Управляващата партия в Македония подкрепи френското предложение

Централният съвет на СДСМ одобри решение да поддържа процеса за започване на договаряния с Европейски Съюз, оповестиха от ръководещата в Република Северна Македония партия.

Централният съвет поддържа преговорната рамка, препоръчана от Европейски Съюз, и „ чака тя да бъде подкрепена от всички политически субекти в Народното събрание, като създадат спомагателни изводи по отношение на европейското предложение, в сходство с парламентарните процедури”, се споделя в известието.

Решението бе взето на фона на осми митинг против предлагането на Европейски Съюз за преговорна рамка, проведен от опозицията в Република Северна Македония. Протестиращите още веднъж се събраха пред постройката на държавното управление и шествието потегли по познатия към този момент маршрут през постройката на Министерството на правораздаването до постройката на Народното събрание.

Говорителите от спонтанната естрада още веднъж приканиха за отменяне на предлагането, което нарекоха ултимативно. Призоваха жителите за национално обединяване против него. „ Сега или в никакъв случай, не би трябвало да ни пишат като хибридна нация, ние сме македонци “, „ Македония не е провинция. Македония е независима страна. Не, на ултиматума, с който сами би трябвало да се унищожим като нация. Да, на Европейски Съюз, само че единствено като македонци, а не като асимилирани българи. Взеха ни знамето, взеха ни името, а в този момент желаят и душата да ни вземат “. „ Оставаме тук, до момента в който не си върнем страната. Предателското държавно управление на СДСМ не се интересува какво подписва и не желаят да четат договорите, тъй като са прислужници на непознати ползи. “, споделиха ораторите и приканиха още веднъж на митинг и в утрешния ден.

За през днешния ден е разгласен идващият митинг, проведен от опозиционните партии ВМРО-ДПМНЕ и „ Левица”, които считат, че това предложение на преговорна рамка е „ българизация и асимилация” на страната, а от вчерашния координационен съвет в Народното събрание стана ясно, че документът ще бъде прегледан на пленарно съвещание, само че към момента не е ясно по кое време.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР